Tanácsok apáknak: így maradj közel a lányodhoz

Egy gyakorló lányos apa üzenete sorstársainak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
apaság
2015. november 02. Gyarmati Orsolya

Egy gyakorló lányos apa üzenete sorstársainak.


Tiszteld az édesanyját!

Miközben a lányok imádják az apjukat, az egyes számú minta számukra mégiscsak az édesanyjuk. Ha azt látják tőled, hogy tiszteled őt, sokat segítesz a lányaidnak, ráadásul téged is jobban fognak tisztelni emiatt.

Ismerd a barátait!

Főleg az általános iskola felső tagozatában és a középiskolában a barátok rendkívül fontos szerepet kapnak a lányod életében. Olyan dolgokat beszél meg velük, amiket sosem osztana meg veled, vagy az anyukájával. Úgyhogy igyekezz megismerni a barátait. Rendezz ottalvós bulikat, engedd meg, hogy minél többet legyenek nálatok. Így feltűnés nélkül figyelheted, milyen emberek vannak hatással a lányodra.

Tanulj meg figyelni!

A lányodnak nagy szüksége van arra, hogy meghallgasd őt, méghozzá gyakran. Amikor ezt teszed, próbálj ítélkezés nélkül figyelni arra, amit mond. Még csak az sem kell feltétlenül, hogy tanácsot adj. Egyszerűen csak legyél ott, ha szüksége van rád.

Szervezzetek apa-lánya programokat!

Párhetente egy-egy kettesben töltött délután vagy este – egy mozi, egy vacsora, egy séta nagyon jót tesz a kapcsolatotoknak. Ilyenkor bármiről eshet szó, és általában nagyon komoly témák is előkerülnek…akár olyanok is, amikről otthon nem biztos, hogy mert volna beszélni veled.

Légy ott élete nagy pillanatainál! (na, jó, azért nem mindegyiknél…)

Első nap az iskolában, felvételik, nyelvvizsga, szereplések, születésnapok… még az első randira is elviheted. (Csak nem maradj ott…) Figyelj rá, hogy amikor nagy és fontos események elé néz a lányod, te ott legyél vele. Ezekre a pillanatokra egész életében emlékezni fog.

Tartsd be az ígéreteidet!

A bizalomépítés egyik legalapvetőbb módja, ha betartod, amit a lányodnak megígérsz. Figyelj rá, hogy ha megbeszéltek valamit, ne jöjjön semmi közbe. Ha megígéred neki, hogy az, amit elmondott neked, köztetek marad, ne szegd meg a szavad. Ha ezt a hozzáállást látja tőled, azt is megtanulja, hogy a férfiakban meg lehet bízni.

Forrás: Fatherhood (via)

http://fatherhood.about.com/od/daughersanddads/a/closetodaughter.htm