Tanácsok babát tervezőknek

A családalapítás az egyik legszebb és legnagyobb esemény egy pár életében. De vajon mire kell odafigyelni, mielőtt belevágnánk a nagy feladatba? Íme néhány tanács gyerekprojectben gondolkodó nőknek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
terhesség
2013. június 27. Gyarmati Orsolya

A családalapítás az egyik legszebb és legnagyobb esemény egy pár életében. De vajon mire kell odafigyelni, mielőtt belevágnánk a nagy feladatba? Íme néhány tanács gyerekprojectben gondolkodó nőknek.


1.Ne várjatok!

Ha a menzeszed rendszertelen, keress fel egy szakembert. Ugyanígy tégy, ha már nem huszonéves vagy és nem tudsz teherbe esni!

2. Élj egészségesen és tartsd a testsúlyod normál határon belül!

Tégy meg mindent azért, hogy ne hízz el! Óvatosan a koffeinfogyasztásal is. Amíg tart a próbálkozás időszaka, napi egy csésze kávé még belefér, ha azonban állapotos lettél, szokj le minél előbb róla! Ha dohányzol, azonnal hagyd abba, mivel árt a petesejteknek. Alkoholt csak ritkán és nagyon  módjával igyál.  

3. Szedj vitamint!

Anyunak igaza volt: a vitaminok tényleg fontosak, különösen a D vitamin, ami segíthet a baba megfoganásában. A megfelelő vas- és kalciumbevitel is számít az egészséges terhességet illetően.

4. Jegyezd le pontosan menstruációs ciklusaidat!


Akár papír és ceruza, akár egy excel-táblázat, akár egy alkalmazás segítségével rögzítsd, pontosan mikor jön meg és mennyi ideig tart a havi vérzésed!

5. Használj ovuláció-mérő eszközöket!

Ha tudod, pontosan mikor van peteérésed, nagyobb eséllyel próbálkoztok!

6. Pihenj sokat és sportolj óvatosan!

Egy felmérés szerint a túl sok testmozgás árthat a kismamának, különösen, ha új sportot próbál ki éppen.

7. Ne engedd, hogy a celebek megtévesszenek!

Azok a celebek, akik negyven felett is pillanatok alatt teherbe esnek, valószínűéeg donor petesejtekkel érik el a kívánt állapotot…

8. Figyelj, mit jelez a tested!

A túlságosan erős havivérzés, a petefészek körüli fájdalom, vagy bármilyen hüvelyi elváltozás nem vicc, folyamatos orvosi felügyeletet igényel. Ugyanez igaz a férfiakra is, ha bármilyen tünetet, elváltozást észlelnek szaporító- és nemi szervükön.