Táncolj a beteg kislányért!

Finley Smallwood születése óta Little-kórban, azaz agyi bénulásban szenved. A kislány szülei megható videókampányt indítottak útjára, hogy támogatást szerezzenek Finley-nek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
agyi bénulás
2016. július 17. Gyarmati Orsolya

Finley Smallwood születése óta Little-kórban, azaz agyi bénulásban szenved. A kislány szülei megható videókampányt indítottak útjára, hogy támogatást szerezzenek Finley-nek.


Christine Smallwood, Finley anyukája pár hónapja tette közzé a YouTube-on azt a videót, amely azt mutatja be, hogyan lettek férjével Finley szülei: Christine és férje pár hónappal az esküvő után döbbentek rá arra, hogy nem lehet saját gyermekük. Az első sokk elmúlta után az adoptálás mellett döntöttek, és hamarosan meg is állapodtak egy hölggyel, aki várandós volt egy kislánnyal és örökbe akarta adni a babát.

Minden jól alakult egészen a 31. hétig, amikor a biológiai anya rosszul lett és kórházba került. Azonnal megcsászározták, így született Finley koraszülöttként és betegen. „A hír lesújtott minket, de csodálatos kislány volt, akibe első pillantásra belészerettünk és tudtuk: mindent megteszünk majd érte”, emlékszik vissza Christine.

16 hónaposan Finley-nél Little-kórt diagnosztizáltak. Ekkor döntött úgy a Smallwood házaspár, hogy útjára indítják a Dare you To Dance Challenge-t, amelynek lényege, hogy az emberek vegyék fel, hogyan táncolnak, majd osszák meg másokkal is.  

A kihívásra rengeteg videó érkezett, de a legjobb azé a los angelesi tűzoltócsapaté volt, akik Meghan Trainor „Better When I’m Dancing” című számára táncolnak.” Tudni kell, hogy ez Finley kedvenc dala, és a kislány is jelen volt a videó forgatásán.

A most hároméves Finley járókerettel ugyan, de ügyesen tud menni. A házaspár célja a videókkal az, hogy felhívja a figyelmet a Little-kórra. Smallwoodék abban is reménykednek, hogy a kampányból befolyt összegből meg tudják műttetni Finley-t, ami nagyon sokat javítana állapotán. 60 ezer dollárra lenne szükségük, de reménykednek abban, hogy a pénz összejön.

Forrás: Babble (via)