Társasok: ezt vedd a gyereknek Karácsonyra!

Áttekintettük a társasjátékok novemberi, decemberi megjelenéseit, melyiket és milyen célból érdemes megvenni gyerekeinknek karácsonyra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. december 21. Gyarmati Orsolya

Áttekintettük a társasjátékok novemberi, decemberi megjelenéseit, melyiket és milyen célból érdemes megvenni gyerekeinknek karácsonyra.


A bontásunk lényege, hogy csak azokról írunk, ami bejött nekünk. Első cikkünkben a kártyajátékokat próbáltuk ki, megnéztük, idén mi jelent meg az amúgy legjobban fogyó magyar kártyán, römin és pókeren túl. A tesztelésben 12 és 10 éves fiaim (Dodó, Bálint), és 4,5 éves lányom (Gréta) vettek részt.

Idén a kártyajátékokkal nyitjuk az ajánlót, ugyanis több kiváló játék került piacra. Ha elsőre nem is tűnik látványos és ütős karácsonyi ajándéknak, de megszolgálják a beléjük vetett bizalmat. Bizonytalan vagy ötlettelen nagyszülőknek, nagynéniknek nyugodtan ajánlhatjuk vételre.

Két magyar fejlesztésű játékkal kezdünk

Hegedűs Csaba idén egy Dudab nevű őskori kártyajátékkal rukkolt elő a tavalyi absztrakt sakk-jellegű játéka, a Sárkánytojása után, ami nemcsak a családom, de ismerőseim számára is az utóbbi évek legnagyobb telitalálata volt. A mostani címe, a Dudab „ősembernyelven” annyit tesz, hogy bocsi.

A Dudab névválasztása a másik idei kedvencünkhöz, a Hamm Nyamm Nyammhoz (erről még a héten írunk bővebben) hasonlóan nem a legütősebb, de maga a játék mindenért kárpótol, és tíz perc után már nem foglalkozunk a címmel.  

A kártyákon négy különböző szín, négy szimbólum és négy érték szerepel (1-4). A játékosok ebben a fordított Makaóban próbálnak megszabadulni a lapjaiktól, és az nyer, akinek a végén a legkevesebb pontja van. Azt tapasztaltam, hogy családunkban ezt a játékot előzi meg a legnagyobb lelki rákészülés, egyfajta harci hangulatot tapasztalok. Mert ebben menő nyerni. Eddig minden alkalommal nagyon komoly taktikai csatákat vívtunk, és minden parti teljesen más forgatókönyvvel zajlott.