Családháló

Kezdőoldal Háttér „Tartós szeretet”: Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés

„Tartós szeretet”: Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés

Légy részese egy nagyszerű kezdeményezésnek és segíts a rászorulókon. Vasárnaptól indul a Tartós szeretet elnevezésű élelmiszergyűjtés. Te is ott leszel, ugye?

Írta: Csontos Dóra,

Légy részese egy nagyszerű kezdeményezésnek és segíts a rászorulókon. Vasárnaptól indul a Tartós szeretet elnevezésű élelmiszergyűjtés. Te is ott leszel, ugye?


Március 6. és 13. között ismét megrendezik hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

Az idei évtől az egyházmegyei karitászközpontok is fogadják az adományokat munkaidőben, valamint Budapesten, a Szent István-bazilika mellett álló, Karitász emblémával ellátott teherautónál is várják a felajánlásokat minden nap 10 és 18 óra között. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz.

Hogyan lehet segíteni?

  • Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg liszt is segítség!
  • A 1356-os adományvonal hívásával – hívásonként 500,- forint támogatást jelent
  • vagy akár csak a gyűjtés hírének terjesztésével

2015-ben mintegy 180 tonna élelmiszer gyűjt össze, amelyből több mint 20.000 családnak tudtunk ajándékcsomagot összeállítani húsvétra.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Mi köze van a lépcsőn járásnak az írástanuláshoz?

Napjainkban egyre gyakrabban hallunk tanulási nehézségekkel küzdő gyerekekről, iskolai problémákról, és eszünkbe sem jut, hogy ezeknek egészen hétköznapi oka is...

Close