Te vagy az ideális kismama!

Ugye láttál már tévés átváltoztató show-t? A műsorba jelentkezők képtelenek elfogadni a testüket, tanácstalanok, milyen ruhát viseljenek, a legnagyobb problémájuk, hogy nem tudják megélni a nőiességüket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. augusztus 25. Gyarmati Orsolya

Ugye láttál már tévés átváltoztató show-t? A műsorba jelentkezők képtelenek elfogadni a testüket, tanácstalanok, milyen ruhát viseljenek, a legnagyobb problémájuk, hogy nem tudják megélni a nőiességüket. A kiválasztott hölgyeknek szakemberek sietnek segítségükre, és pár hét alatt visszatér az önbizalmuk. Na, én ezt a programot kötelezően írnám fel a kismamáknak.


Vannak olyan nők, akiknek soha semmi baja nem volt sem alakjukkal, sem az önbizalmukkal. Ez felettébb örvendetes (én az ufó kategóriába sorolom őket), de már most jelzem, ez a cikk most nem hozzájuk szól. Én az elégedetlenkedők táborát gyarapítom, már lánykoromban is többször okoztak lelki problémát a hasam környékén gyűrődő párnácskák. Takargattam, próbáltam sporttal formálni, alakítani, de valahogy sohasem lett olyan, mint amilyennek én egy “ideális hasat” képzeltem. Persze a többi barátnőmnek ugyanígy nem volt ideális combja, feneke, vagy felkarja, de az évek múltával többé-kevésbé hozzászoktunk a tökéletlenségünkhöz, és elfogadunk magunkat.

Aztán jött a terhesség

Bennem természetesen élt egy ideális kismamakép, amihez hasonlítani szerettem volna. Az X generáció tagjaként, rendszeres médiafogyasztóként természetesen konkrét eszményképem volt a várandósságról is. Az általam elképzelt ideális kismama állapotossága alatt csupán 8-10 kilót hízik, munka mellett rendszeresen sportol, jógára jár, no és persze továbbra is szupertrendin öltözködik. Ezt az eszményt a terhességem elején próbáltam követni. Odafigyeltem arra, mi kerül a tányéromra, úszni jártam, és igyekeztem divatos kismamaruhákat beszerezni. De hiába, hamar beismertem, hogy túl nagy fába vágtam a fejszémet. Az úszás és a rendszeres, egészséges étkezések ellenére már az első hat hónapban 8 kilót híztam, a meló utáni jógához semmi kedvem nem volt, és a kifejezetten várandós nőknek készült cuccokban pedig mamutnak éreztem magam. Az önbizalmam a nulla felé közelített, sem igazi nőnek, sem igazi kismamának nem éreztem magam. Férjem kedves és bátorító szavai ellenére búskomor önsajnálatba merültem. Magam körül persze csupa formás kismamát láttam, akik a legújabb divat szerinti tunikájukban épp a jógaszőnyegüket csavarták trendi sporttáskájukba, majd elindultak rukkolasalátát enni a közeli fitnesz bárba.