A technológia hatása az abortusz megítélésében

Ezt írta egy terhességi központ értékelőlapjára egy anya, aki sokat gyötrődött a helyes döntésen, amit végül a gyermekéről készült ultrahangos fotók segítettek meghozni. Nem ez az első ilyen eset az intézetben. Nemrég egy 13 hetes ikrekkel terhes nő visszakozott a műtéttől, látva a képeket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2016. június 09. Paulik András

Fotó: Flickr

„Vajon hatással van-e az abortuszok számára az ultrahang?” – teszi fel a kérdést Mattie Kahn, a Cosmopolitan újságírója. A cikk egy korábban megjelent írásra válaszol, melyben egy életvédő aktivista azt állítja, a mozgalmuk fiatalabb és erősebb mint valaha, a technológiának köszönhetően.

Kahn kérdésére választ adhat néhány reménykeltő statisztika. Egy terhességi központokat működtető non-profit szervezet, a CareNet azt állítja, 388,691 magzat életét mentették meg az elmúlt hét évben a könnyen elérhető ultrahang biztosításának köszönhetően. Egy másik államokbeli szolgáltatás a Save the Storks (Mentsük meg a Gólyákat) mobil ultrahang-busz. A buszok járják az országot és abortuszklinikák mellett parkolnak le, ingyenes ultrahangot kínálva a nőknek. Elmondásuk szerint öt nőből három a gyermeke életét választja miután náluk járt.

Mindenképpen elmondhatjuk tehát, hogy a technológia fejlődése megkönnyíti a nőknek a jó döntést. Egy fiatalkorában abortuszon átesett asszony elmondása szerint a középiskolában végig úgy beszéltek a magzatról, mintha az egy szövetcsomó, vagy sejtpaca lenne. Emiatt aztán igazolva látta maga előtt az elvetését.

A Cosmopolitan újságírója megemlít egy tanulmányt is, mely az emberi viselkedés és a számítógép kapcsolatát vizsgálja. Eszerint a virtuális együttérzés könnyen válthat ki valódi együttérzést, tehát egy magzat képe a képernyőn szeretetet és empátiát ébreszthet az anyában.

16 hetes magzat szívhangja:

Hála az égnek, ma már minden nőtől karnyújtásnyira van a lehetőség, hogy megnézhesse saját gyermekét. Mindezek ellenére félő, hogy a halál kultúrájában a modern technológia erkölcsi és érzelmi hatása idővel elmúlik. Ezért hát szükség van arra, hogy ne csupán egy módon próbáljuk segíteni a leendő anyákat, hanem egyebek mellett érzelmi, anyagi és társadalmi síkon is.

(LiveActionNews)