Téli levegőztetés újszülött korban, fagypont alatt

Nagy dilemma, hogy kivigyük-e levegőzni, avagy sem kisbabánkat akkor, amikor kint röpködnek a mínuszok. Ebben segítünk most Neked!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. január 10. Babafalva

Általánosságban elmondható, hogy egy újszülöttet 6 hetes korában lehet először kivinni sétálni. Fontos tudni, hogy – 5 °C alatt, nem szabad hosszabb időt a szabad levegőn tölteni egy kisbabával. A friss levegő azonban neki is fontos, így időnként szellőztess ki – vidd ki abból a szobából, ahol kinyitod az ablakot, majd várd meg, míg kissé visszamelegszik.

baby lying asleep in sled

Az újszülött levegőztetése télen

Amennyiben mégis kivinnéd, úgy a hideg időre érdemes felkészíteni a kisbabádat. Először szoktasd hozzá az újszülöttet a hideg levegőhöz; adj rá meleg sapkát, takard be könnyű, de meleg takaróval, majd nyisd ki az ablakot pár percre. Fontos, hogy ne csinálj huzatot, illetve ne közvetlenül az ablak alatt legyen a csecsemő! Ezzel szokja magát, a nagy téli „bundás” ruházatot is, amit hamarosan élesben rá fogsz adni.

Ebben a farkasordító hidegben érdemes csak az erkélyre, teraszra, szélvédett kert részbe kivinni 5-6 percre, ne most tervezz be ½ , 1 órás sétákat. Az se túl szerencsés, ha a boltról boltra jársz vele, mert a melegben beleizzadhat a ruhájába, kint pedig emiatt megfázhat. A bevásárlást, most próbáld rábízni valaki másra.

A cikk itt folytatódik!