Tervezik a vakáció ideje alatti oktatást

Tantárgy-kiegészítő programról van szó, a gyerekek osztályonként táboroznak, tartalma pedig a tananyaghoz kapcsolódik – írta a tervezett tematikus táborokról Rétvári Bence államtitkár.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. augusztus 27. Csontos Dóra

Tantárgy-kiegészítő programról van szó, a gyerekek osztályonként táboroznak, tartalma pedig a tananyaghoz kapcsolódik – írta a tervezett tematikus táborokról Rétvári Bence államtitkár.


A tanév szerkezetének megváltoztatásáról a kormány még nem döntött, a szakmai elképzelés a tanulói terhek csökkentése, az arányosabb tanévbeosztás megvalósításának lehetőségeként vetődött fel – hangsúlyozta Rétvári Bence, a humántárca államtitkára egy, a nyári vakáció hosszának csökkentését firtató parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszában. Szerinte a táboroztatási program, amelynek tervezése zajlik, hozzájárulna ahhoz, hogy a „tanév szerkezetének megváltoztatására vonatkozó szándék ne formális oktatási keretek között valósuljon meg, hanem egyrészt tematikus napközis, másrészt tematikus bentlakásos táborok formájában, kihasználva annak összes nevelési, oktatási lehetőségét”. Kifejezetten köznevelési célú, tantárgy-kiegészítő programról van szó, amely konkrét nevelési, oktatási tematikával rendelkezik, meghatározott időpontokban valósul meg, a gyerekek osztályonként, közösségben táboroznak, tartalma pedig a tananyaghoz kapcsolódik – folytatta.

A kormány célja egy olyan átfogó, pedagógiai alapokon nyugvó táborozási program kialakítása, amely az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozására, az alapkészségek és kulcskompetenciák fejlesztésére, a köznevelés hátránykompenzációs szerepének erősítésére és a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentésére irányul – szögezte le az államtitkár.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!