Családháló

Kezdőoldal Háttér Tervezik a vakáció ideje alatti oktatást

Tervezik a vakáció ideje alatti oktatást

Tantárgy-kiegészítő programról van szó, a gyerekek osztályonként táboroznak, tartalma pedig a tananyaghoz kapcsolódik – írta a tervezett tematikus táborokról Rétvári Bence államtitkár.

Írta: Csontos Dóra,

Tantárgy-kiegészítő programról van szó, a gyerekek osztályonként táboroznak, tartalma pedig a tananyaghoz kapcsolódik – írta a tervezett tematikus táborokról Rétvári Bence államtitkár.


A tanév szerkezetének megváltoztatásáról a kormány még nem döntött, a szakmai elképzelés a tanulói terhek csökkentése, az arányosabb tanévbeosztás megvalósításának lehetőségeként vetődött fel – hangsúlyozta Rétvári Bence, a humántárca államtitkára egy, a nyári vakáció hosszának csökkentését firtató parlamenti írásbeli kérdésre adott válaszában. Szerinte a táboroztatási program, amelynek tervezése zajlik, hozzájárulna ahhoz, hogy a „tanév szerkezetének megváltoztatására vonatkozó szándék ne formális oktatási keretek között valósuljon meg, hanem egyrészt tematikus napközis, másrészt tematikus bentlakásos táborok formájában, kihasználva annak összes nevelési, oktatási lehetőségét”. Kifejezetten köznevelési célú, tantárgy-kiegészítő programról van szó, amely konkrét nevelési, oktatási tematikával rendelkezik, meghatározott időpontokban valósul meg, a gyerekek osztályonként, közösségben táboroznak, tartalma pedig a tananyaghoz kapcsolódik – folytatta.

A kormány célja egy olyan átfogó, pedagógiai alapokon nyugvó táborozási program kialakítása, amely az egész életen át tartó tanulás iskolai megalapozására, az alapkészségek és kulcskompetenciák fejlesztésére, a köznevelés hátránykompenzációs szerepének erősítésére és a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentésére irányul – szögezte le az államtitkár.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Dr. Spock és a forradalmasított gyereknevelés

70 évvel ezelőtt jelent meg Dr. Benjamin Spock gyermekorvos mindent elsöprő népszerűségének örvendő könyve, a Csecsemő- és gyermekgondozás, épp a...

Close