Tippek munkába kerékpározáshoz

Végre kellemes az idő és azok is bringára pattanhatnak, akiket eddig visszatartott a hideg. Nézzük, mire érdemes figyelni, ha kezdő városi bringások vagyunk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bicikli
2016. április 20. Gyarmati Orsolya

Végre kellemes az idő és azok is bringára pattanhatnak, akiket eddig visszatartott a hideg. Nézzük, mire érdemes figyelni, ha kezdő városi bringások vagyunk.


Tervezz előre!

Az útvonalat nem árt előre megnézni vagy virtuálisan tervezni, a Geologika budapesti útvonalat tud tervezni, a merretekerjek.hu országos kerékpárosút-adatbázissal rendelkezik. 5 hasznos app ajánlóját találjátok a velo.hu oldalán: szereléshez, méréshez, vásárláshoz, baleset esetén gyors segítséghez és van bicajos foursquare is, ha valakine sok ideje van mindenhová becsekkolni.

Vigyél előre váltásruhát a munkahelyedre!

Az egyik ok, amiért az emberek nem szeretnek biciklivel munkába járni az, hogy nem akarnak leizzadni. Kis utánajárással mindenhol lehet zuhanyzót találni a közelben, például tornateremnél, uszodánál; és egy edzőterembe vagy uszodába szóló bérlet még mindig olcsóbb, mint a benzin. Ne felejts el szappant, dezodort, törülközőt és egyéb tisztálkodószereket vinni.  Viheted a ruhákat egy hátizsákban, habár attól leizzadhat a hátad. Másik jó megoldás a csomagtartóra erősíthető biciklistáska, viszont abban könnyebben összegyűrődnek a kényesebb darabok. Ha nem mindennap kerékpározol munkába, akkor egyéb napokon vigyél be ruhákat egy vagy akár több napra előre, így biciklizéskor is kevesebb súlyt kell szállítanod, ami főleg kezdő kerékpárosoknál lehet nagy könnyebbség.

Kérj segítséget a választásnál!

Nem mindegy, mit tekersz, egy jól választott kerékpárral könnyebb lesz minden. A terep, a kondíciód, a rákölthető összeg mind fontos szempont. A szaküzlet eladója, egy régóta bicajozó ismerős sokat segíthet.