Tíz kilométert gyalogolt az öreg néni, mert a buszvezető leszállította a „szaga” miatt

Leszállított egy idős nénit a buszvezető a buszról, mondván, hogy a néni büdös. A kiérkező rendőrök jogosulatlannak találták a sofőr „intézkedését”, a néninek mégsem sikerült visszajutni a járműre, annak vezetője ugyanis elhajtott.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
buszmegálló
2016. április 10. Gyarmati Orsolya

Leszállított egy idős nénit a buszvezető a buszról, mondván, hogy a néni büdös. A kiérkező rendőrök jogosulatlannak találták a sofőr „intézkedését”, a néninek mégsem sikerült visszajutni a járműre, annak vezetője ugyanis elhajtott.


Kicsit hasonló érzésünk van, mint amikor a minap valamelyik metrómegállóban büntettek meg egy nagyon öreg nénit, amiért pár csokor otthon szedett virággal próbált némi aprópénzhez jutni. Most pedig itt az újabb eset, amikor ismét sikerült megalázni egy idős embert jó alaposan. „Bűne” annyi volt, hogy zavarta a sofőr kifinomult orrát a néni „szaga”. Azaz: jogosult volt az utazásra és nem követett el semmiféle kihágást. Mint kiderült, a nénit korábban egyszer már ugyanez a sofőr ugyanígy leparancsolta a járműről. Akkor a néninek 10 kilométert kellett gyalogolnia hazáig.

Kár, hogy a vezetőnek nem a modora, hanem az orra annyira finom, hogy képes volt ezért megállni és makacsul nem továbbmenni, amíg a nénire rendőrt nem hívott és felháborodva faképnél nem hagyta az intézkedő hivatalos szervet a nénivel együtt.

A fintorgás 20 perces késést jelentett a teljes vonalon. Ez viszont nyilván nem zavarta a buszon utazókat és a megállókban várakozókat, a csatlakozást elérni vágyókat, az éjszakai műszakba sietőket, sőt, az ő főnökeiket sem, hiszen a sofőr értük tette, amit tett: nem hagyta, hogy egy embertársuk állítólagos testszaga megakadályozza, hogy az utasok maradéktalanul élvezhessék a járat nyújtotta komfortot.

Több kérdés is eszünkbe ötlött:

–          vajon a kiérkező rendőrök miért nem akadályozták meg, hogy miután kiderült, hogy a sofőr teljesen feleslegesen és alaptalanul rángatta oda őket a nénihez, visszaszáljon a buszra és szó nélkük elhajtson?

–          indítottak-e eljárást a sofőr ellen? Ha igen, mi az álláspontja a Volánbusznak az üggyel kapcsolatban?

–          ugye a rendőrök hazavitték a nénit, miután ott maradt a megállóban?

Azon az estén egy szegény idős ember egyedül maradt a buszmegállóban. Lehet, hogy a ruhája elhanyagolt volt. Lehet, hogy napok óta nem mosdott. Vajon a buszvezetőnek eszébe jutott egyszer is, miért van ilyen állapotban a néni? Talán azért, mert otthon nincs meleg víz? Mert nem tud mosni, mivel áram sem nagyon akad? Talán azért, mert egyik napról a másikra él, és reménykedik, hogy a következőt még túléli? Vagy inkább abban, hogy nem éli túl? Persze ezek csak találgatások. Az viszont egészen biztos, hogy ilyen indokkal senkit nem lehet leszállítani, viszont meg lehet kérdezni, szüksége van-e segítségre? Számtalan önkéntes, civil szervezet, alapítvány foglalkozik ilyen emberekkel. Internete meg biztos van a buszvezető úrnak. Talán eljut hozzá ez a cikk is, és elgondolkodik rajta, milyen lett volna, ha ugyanezt vele teszi meg valaki.