Tízezer segélyhívás a szegény diákokért

Rendkívüli közösségi akcióval folytatódott az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a Tranzit Fesztiválon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. augusztus 25. bencze.aron

Rendkívüli közösségi akcióval folytatódott az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a Tranzit Fesztiválon.


A kőszegi rendezvény egyik legjobban várt zenei programja kétségtelenül a Quimby zenekar koncertje volt, melyre a fesztivál napközben különböző helyszínek között megoszló, résztvevői mind összegyűltek a várudvarban. A szervezők ezt a pillanatot ragadták meg arra, hogy a közönségből segítő közösséget formáljanak egy rendkívüli adományozási akció erejéig.

Hány iskolatáska telhet meg egy Quimby koncerten?

Ez a Quimby koncert másképp kezdődött, mint a többi: az zenekar egyik frontembere, Varga Livius kérte a rajongók figyelmét, majd a Tranzit képviseletében Szabó Anett, a Segélyszervezet részéről pedig Gáncs Kristóf ismertették az adománygyűjtés célját: hogy így együtt, pillanatok alatt sok rászoruló gyerek iskolatáskáját tudjuk megtölteni. Egyetlen hívás a 1353-as adományvonalra 250 forint, viszont ha egy fesztiválnyi ember hívja egyszerre az adományvonalat, pillanatok alatt több osztálynyi gyerek iskolatáskája telhet meg tanszerekkel. Az ezernél is több résztvevő egy emberként állt az ügy mellé, a hívások után pedig mindenki a magasba emelte a telefonját, ezzel üzenve az országnak, hogy ők már megtették, s aki csak teheti, csatlakozzon a felhíváshoz. A szervezők remélik, hogy az akció nemcsak hagyomány, de minta is lehet más közösségek számára.

Iskolakezdés együtt!

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalán indított segélyakció célja, hogy 1000 rászoruló diák számára nyújthasson jelentős, fejenként 10 ezer forint értékű segítséget a tanévkezdéshez. A Segélyszervezet akciója olyan családoknak segít, akik számára a biztos lakhatás és az alapvető élelmiszerek beszerzése is mindennapi küzdelem, s a tanévkezdéssel járó, gyerekenként több tízezer forintos egyszeri kiadás megoldhatatlan feladat. A program kedvezményezettjei a nyár folyamán kerültek kiválasztásra a segélyszervezet szociális központjainak látóköréből, illetve a szervezet Országos Segélyközpontjába érkezett kérések alapján. A hazai rászorulók mellett határon túli gyerekek is kapnak segítséget, minden esetben személyre szabott, a korosztálynak és szükségleteknek megfelelő tanszercsomag formájában. Az összefogáshoz a 1353-as adományvonal mellett az interneten is lehet csatlakozni.

http://www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes címen adománygyűjtő honlapot hoztak létre, ahol játékosan, egyszerűen és biztonságosan lehet tetszőleges pénzadományt felajánlani, hogy mihamarabb megteljen az 1000 iskolatáska. A segélyakció folyamatosan követhető a http://www.facebook.com/segelyszervezet oldalon.