Családháló

Kezdőoldal Háttér Tízezrek tüntettek Chilében az abortuszhoz való jog ellen

Tízezrek tüntettek Chilében az abortuszhoz való jog ellen

Tízezrek vonultak utcára helyi idő szerint szombaton a chilei főváros központjában, hogy tüntessenek az abortuszhoz való jog tervezett bevezetése ellen.

Írta: Csontos Dóra,

Tízezrek vonultak utcára helyi idő szerint szombaton a chilei főváros központjában, hogy tüntessenek az abortuszhoz való jog tervezett bevezetése ellen.


Az Élet Ünnepe címen megrendezett tiltakozó akcióra a keresztény egyházak szólítottak fel. A szervezők szerint a santiagói demonstráció résztvevőinek száma elérte a 100 ezret is. A szenátus egészségügyi bizottsága kedden szavaz a kormány törvényjavaslatáról, amelynek értelmében a jövőben három esetben engedélyeznék a terhességmegszakítást. Lehetőség lenne a magzatelhajtásra, ha az anya életveszélyben van, ha a babának nincsenek túlélési esélyei, illetve ha nemi erőszak következménye a terhesség.

Ricardo Ezzati bíboros felszólította a törvényhozókat, hogy „tartsák tiszteletben a meg nem születettek jogait”. Chilében a jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint minden esetben tilos az abortusz, aki mégis megszakítja terhességét, azt szabadságvesztéssel büntetik. Ezen a téren a chilei a világ egyik legszigorúbb abortusztörvénye, amely még a Pinochet-diktatúra (1973-1990) idejéből származik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Apa lettem

Sokszor hallhattuk, hogy jó lenne, ha nem az apukára kellene figyelni a szülőszobán, de ha mégis rosszul lesz, akkor mielőbb...

Close