Tovább emelkedik a nők foglalkoztatása

Az idén tovább bővül a nők foglalkoztatottsága Magyarországon - erre számít Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos az eddigi adatok alapján.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. november 29. Szaurella

Az idén tovább bővül a nők foglalkoztatottsága Magyarországon – erre számít Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos az eddigi adatok alapján.


A miniszteri biztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy míg a kormányváltás előtti évben 1 millió 725 ezer nő dolgozott a 15-64 éves korosztályból, ami 49,9 százalékos foglalkoztatási rátának felelt meg, addig 2012-ben már 1 millió 782 ezer nő volt foglalkoztatott, és az így adódó 52,1 százalékos foglalkoztatási ráta húszéves csúcsot jelentett. A kormány a korszerű, rugalmas munkajogi szabályozás, az új munka törvénykönyve megalkotásával, egy korszerű gyermekgondozási ellátási rendszer, a rugalmas gyed bevezetésével, valamint egy hatékony adórendszer kialakításával is segítette ezt a folyamatot – mondta Szalai Piroska az MTI-nek.