“A transzneműség erőltetése egyenlő a gyermekbántalmazással”

A Gyermekorvosok Amerikai Szövetsége (ACP) nemrég állásfoglalást adott ki, amelyben mélyen elítélik a nemek újraosztályozását a gyerekek esetében, és kijelentik, hogy a gyerekek transzneműségének támogatása gyermekbántalmazásnak minősül.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2017. február 27. Családháló

Az állásfoglalás nyolc érvet sorakoztat fel, amelyek alátámasztják, miért olyan káros a nemek újradefiniálása:

„Az ember neme egy objektív, biológiai tény. A XY és az XX kromoszómák pontosan meghatározzák, hogy valaki férfi vagy nő, azaz nem valamiféle rendellenesség jelölői.

Senki nem születik genderrel. Az emberek biológiai nemmel születnek

Ha egy ember azt gondolja, hogy ő valami olyasmi, ami igazából nem, az a zavart gondolkodás jele. Amikor egy egyébként egészséges fiú azt hiszi, hogy ő lány, vagy fordítva, az az elme pszichés problémája, amit kezelni kell.

A pubertás nem betegség, a pubertást blokkoló hormonok szedése pedig igen veszélyes, hiszen egy biológiailag egészséges gyermeknél megakadályozzák a növekedést és a termékenységet, azaz abnormális állapotot idéznek elő.

Egy felmérés szerint a saját nemüket illetően összezavarodott fiúknak 98, a lányoknak pedig 88 százaléka fogadja el saját, eredeti nemét a pubertáskor végével.

Azok a gyerekek, akik pubertás-akadályozó szereket alkalmaznak, hogy az ellentétes nemhez tartozónak érezzék magukat, a késői tinédzserkorban újabb hormonokra, tesztoszteronra és ösztrogénre lesz szükségük, amelyek következtében számos olyan betegség egészségügyi kockázata növekszik, mint a magas vérnyomás, a vérrögképződés, a stroke vagy a rák.

Az öngyilkosságok aránya hússzor nagyobb az olyan felnőttek körében, akik ezeket a hormonokat szedték, vagy nemváltó műtéteken estek át.

Arra kondicionálni gyerekeket, hogy elhiggyék, normális, ha vegyi anyagokat juttatnak a szervezetükbe és műtéteket hajtanak végre rajtuk, hogy a másik nemhez tartozzanak, kimeríti a gyermekbántalmazás fogalmát.”

Az állásfoglalás szerzője Paul McHugh, aki korábban a Johns Hopkins Kórház pszichiátria osztályának vezetője volt, és korábban már többször kijelentette: a transzgenderség mentális zavar, a nemváltoztatás pedig orvosi lehetetlenség.

via