„Tudom, hogy belehalsz, de azért lövök egy szelfit, okés?”

Értelmetlen halál, állatkínzás, katasztrófaturizmus. Bárhogy hívhatjuk, de az emberek szelfimániája az utóbbi időben már elérte az idiótaság tetőfokát. Most olyan eseteket mutatunk be, amikor védtelen állatok, vagy pórul járt emberek vesztették életüket egy jó kép reményében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 26. Csontos Dóra

Értelmetlen halál, állatkínzás, katasztrófaturizmus. Bárhogy hívhatjuk, de az emberek szelfimániája az utóbbi időben már elérte az idiótaság tetőfokát. Most olyan eseteket mutatunk be, amikor védtelen állatok, vagy pórul járt emberek vesztették életüket egy jó kép reményében.


Az életed egy jó képért! Megéri, nem igaz?

2015 elején három fiatal az indiai Taj Mahal látványosság felé autózott, amikor úgy döntöttek, hogy a közelben lévő síneken lőhetnének pár jó fotót, amivel menőzhetnek majd a közösségi oldalaikon. Amikor megpillantottak egy vonatot a közelben, megálltak, hogy néhány vagány szelfit készítsenek. Igen ám, de a vonat a vártnál gyorsabban érkezett. Amikor a szerelvény már veszélyesen közel volt, a fiúk elugrottak előle, pontosan az ellenkező irányból száguldó vonat elé. Mindhárman azonnal életüket vesztették.

A kép csak illusztráció!

Nem baj, ha megöllek, ugye?

Buenos Airesben nemrég egy delfinbébi azért vesztette életét, mert a partra sodródott és a sok idióta turista azonnal megrohamozta, hogy egy közös képet készítsenek a delfinnel, hiszen olyan „cuki”. De szerencsétlen kis jószág, egy „rohadt szemét” is volt egyben, mert volt pofája kiszáradni a hőségben, miközben egy nagy marha lefogta annak érdekében, hogy mindenki készíthessen egy szuper képet a delfinkölyökről.

Itt még cuki volt, kellett az embereknek:

Itt meg már eldobták, mint egy szemetet:

A képek forrás: facebook.com

Nem számít a tiltás

Már több országban betiltották, hogy az emberek veszélyesen helyeken szelfizzenek, hiszen többen életüket vesztették, mert túl közel merészkedtek egy-egy látványossághoz. Mumbaiban, Oroszországban és Ausztráliában is korlátokat és tiltótáblákat kellett kihelyezni a vakmerő turisták érdekében, hiszen sokan szó szerint az életükkel játszanak azért, hogy a legmenőbb képet elkészíthessék. Persze hiába a tiltás, az elrettentő példák, a pénzbírság, a szelfigyár beindult, és, aki lemarad (vagy éppen kimarad) azt a társadalom kiveti magából. És hiába gondolnánk, hogy ez csak a fiatalokat érinti, nagyot tévedünk. Egy családi kirándulás alkalmával a szülők – gyermekeik szeme láttára zuhantak a mélybe – a Lisszabon közelében található Cabo de Roca tengerpart szikláinál, amikor átmásztak egy jobb kép reményében a korláton. 

„Ha kell, meghalok egy jó fotóért!”

Az Ohiói Állami Egyetem pár éve készített egy felmérést, melynek az eredmény arra utal, hogy a szelfit készítő egyének hajlamosabbak előtérbe helyezni a helyzetekből adódó nyereséget, ahelyett, hogy a potenciális veszélyeket mérlegelnék. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő ez a sok értelmetlen haláleset. „Minden az énről szól. Figyelmet akarok kapni, és amikor posztolom ezt a közösségi médiában, megkapom a megerősítést más emberektől, hogy bámulatos vagyok” – mondta Jesse Fox, a kutatások vezetője a Reuters hírügynökségnek.