Tudta? Magyarországon minden gyermeknek van balesetbiztosítása!

Nincs olyan gyerek, akit ne érnének időről időre kisebb-nagyobb sérülések. Szerencsére ezeknek az eseteknek a többsége hamar gyógyul, ám vannak olyan helyzetek, amikor sajnos komolyabb sérülésről van szó. Ezeknek a baleseteknek a számához képest elenyésző a gyermekre kötött balesetbiztosítások aránya. Pedig Magyarországon minden 3-18 éves gyermeknek van állam által finanszírozott biztosítása...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
állam
2013. október 24. Gyarmati Orsolya

Nincs olyan gyerek, akit ne érnének időről időre kisebb-nagyobb sérülések. Szerencsére ezeknek az eseteknek a többsége hamar gyógyul, ám vannak olyan helyzetek, amikor sajnos komolyabb sérülésről van szó. Ezeknek a baleseteknek a számához képest elenyésző a gyermekre kötött balesetbiztosítások aránya. Pedig Magyarországon minden 3-18 éves gyermeknek van állam által finanszírozott biztosítása…


Sok szülőnek eszébe sem jut, hogy biztosítást kössön a gyermekére, mások bonyolultnak, költségesnek tartják. Azt pedig nagyon kevesen tudják, hogy a magyar állam minden évben versenyt ír ki a biztosítók számára, s a legjobb ajánlatot tévővel egy éves szerződést köt azért, hogy a 3-18 éves gyerekeknek baleset esetén pénzügyi segítséget nyújtsanak.

Az általános gyermek- és ifjúsági biztosítási szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium köti az általános gyermek- és ifjúsági baleset-biztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) kormányrendelet kapcsán az aktuális biztosítóval. 2013. január 1-je és december 31. között a Generali-Providencia Biztosító Zrt a felelős ezért a szolgáltatásért. A biztosítás olyan konstrukciókkal rendelkezik, ami a nap 24 órájában érvényes, legyen a gyermek akár otthonában, akár máshol, kül-, vagy belföldön.

Fontos tudnivaló, hogy a szülőknek semmit nem kell aláírniuk: attól a pillanattól, hogy a gyermek betölti 3. életévét egészen addig, amíg nagykorú nem lesz, él a biztosítás. Ebből pedig az is következik, hogy ha akár az iskolában, akár az óvodában arra szeretnék őket rávenni, netán kötelezővé tenni, hogy fizessenek be havonta bizonyos összeget biztosításra, akkor érdemes felhívni rá az intézmény vezetését: az fenti kormányrendelet automatikusan biztosít minden egyes gyermeket. (Ez már csak azért is fontos, mivel vannak intézmények, ahol akár évi 10 ezer forintot is elkérhetnek a szülőktől biztosításra!) Ha mégis befizetik a szülők a gyerekeket, akkor baleset esetén két helyről is igényelhetik a kártérítést: az állam által garantált és a saját biztosítótól.

Baleset esetén az Államilag finanszírozott általános gyermek- és ifjúsági szolgáltatási igénybejelentő dokumentumot kell kitölteni. Ezt megtehetjük online, vagy a Generali ügyfélszolgálatain.

Miután a dokumentumot kitöltöttük, juttassuk azt el az orvos által aláírt papírokkal együtt

– faxon: (06-1) 451-385
– postán: Generali-Providencia Biztosító Zrt., 7602 Pécs, Pf. 888.
– vagy a biztosító legközelebbi ügyfélszolgálatán

Információ:

– 24 órában hívható telefonszám: (06 1) 236 7567
– munkanapokon 8-20 óra között hívható telefonszám: 06-40-200-250