“Valamit nem lehet büntetni csak azért, mert undorító.”

Tényleg nem. Például nem büntetünk meg egy meztelen csigát, mert undorító. Vagy egy hányást az utcán. Van, akinél a csótányok verik ki a biztosítékot, mégsem ragaszt rájuk piros büntetőcédulát. A nekrofília és a vérfertőzés legalizálása azonban kicsit más kategória. Legalábbis szerintünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. február 25. Gyarmati Orsolya

Tényleg nem. Például nem büntetünk meg egy meztelen csigát, mert undorító. Vagy egy hányást az utcán. Van, akinél a csótányok verik ki a biztosítékot, mégsem ragaszt rájuk piros büntetőcédulát. A nekrofília és a vérfertőzés legalizálása azonban kicsit más kategória. Legalábbis szerintünk.


Van egy svéd szervezet, név szerint a LUF, amely arra adta a fejét, hogy legálissá tegye a nekrofíliát (ld: halottakkal történő közösülés) és a testvérek közötti szexuális kapcsolat (ld. vérfertőzés). Eddig ugyanis ezek, hogyhogy nem, még az extrém liberális svédeknél is tiltott cselekedetek voltak. Elég maradiak ezek a svédek.

A LUF viszont, amely igen erős háttérbázissal rendelkezik (ők a 15 parlamenti mandátumot és 2 EP-képviselőt magukénak tudó Liberalerna ifjúsági szervezet fővárosi „tagozata”) az éves közgyűlésén úgy döntött, itt az idő kitörni ebből a mindent átható konzervatív, beszűkült, valamint jelentősen kispolgári gondolkodásmódból, és végre törvénybe kell iktatni, hogy testvér testvérrel bármikor bárhol létesíthessen szexuális kapcsolatot. Persze, hangsúlyozza a LUF, szigorúan 15 év felett! Mert az erkölcsre, arra vigyázni kell.

És ha már ezt felvetették, rögtön humanitárius húrokba csaptak. Mert az mégsem állapot, hogy szegény halottak csak fekszenek a föld alatt, és többé se élet, s szex, se semmi. Ki vannak teljesen zárva a döntésből, pedig ők is emberek! Úgyhogy itt az ideje, hogy a halottak még életükben dönthessenek arról, hogy tetemükkel szabadon lehessen közösülni. Mert van, aki erre gerjed. Más meg az élő férfi-nő kapcsolatra, de hát ilyenek vagyunk: ízlések és pofonok. A Brian életében is benne van, hogy mi mind egyéniségek vagyunk.

Ezen kívül, gondolja a LUF, nagyon rendes dolog, ha valaki odaadja magát halott állapotában másnak, mert ez szegény nekrofileknek ÉLETMENTŐ! Akkora tett ez, mint amikor a szervdonorok aláírják a papírt. Csak itt inkább testdonorról van szó. Nekik mindegy, a nekrofiloknak meg jó. Ez egy klasszikus win-win helyzet. Meg olyan emberbaráti.

A LUF elnöke, Cecilia Johnson megértő, mert ezt mondta: megértem, hogy ez (a vérfertőzés – a Szerk.) sokak számára szokatlan és undorító, de valamit nem lehet büntetni csak azért, mert undorító.  Meg kell adni a lehetőséget, hogy eldöntsd, mi történik a testeddel, miután meghaltál, és ha valaki fel akarja ajánlani a hulláját egy múzeumnak, kutatásra, vagy valakinek szexuális célra, akkor ezt tehesse is meg.”

Csakhogy az elképzelést még a Liberalerna, vagyis az anyaszervezet sem támogatja. Pedig már van hasonló kezdeményezésre példa, mert nemrég a Német Etikai Tanács (!!!) is azt mondta, hogy a vérfertőző szexuális kapcsolat, ha mindét fél beleegyezésével történik, felülírja a család védelmének jogát, ezen kívül a vérfertőzés csupán egy társadalmi tabu..

Miközben írjuk ezeket a sorokat, már azon gondolkodunk, hogy miért is nem vagyunk meglepve? Lassan mi leszünk az egyetlen ország, ahol még nem legális a melegházasság. Leszbikus női és homoszexuális férfi párok esküsznek örök hűséget. Gyerekeket fogadnak örökbe, vagy béranyák szülnek nekik „utódokat”. Miért lenne meglepő ezek után a nekrofília vagy a testvérszex legalizálására törekvés? Ha egyszer kinyílt a kapu a normálisnak nem nevezhető emberi kapcsolatok előtt, miért lenne megállás? A kapuk sarkig vannak tárva. Most még nem fogadják el, nem iktatják törvénybe a svéd csoport javaslatát. De ha 20 éve bárki azt mondta volna, hogy menyasszony menyasszonnyal, vőlegény vőlegénnyel áll az oltár elé, nem botránkoztunk volna meg? Nem nevettünk volna egy jót, hogy ugyan már, ez elképzelhetetlen? Szóval, nem vagyunk meglepve. Sajnos. Csak mélységesen elkeseredve.