Vándor Éva kapta a Családbarát Médiáért díjat

A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság. Ez a címe annak a cikknek, amelyet Vándor Éva írt, s amellyel elnyerte a Családbarát Médiáért díjat. Az átadóra csütörtökön került sor a Várkert Bazárban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát médiáérrt díj
2016. január 22. Gyarmati Orsolya

A férfiak agyát tényleg átprogramozza az apaság. Ez a címe annak a cikknek, amelyet Vándor Éva írt, s amellyel elnyerte a Családbarát Médiáért díjat. Az átadóra csütörtökön került sor a Várkert Bazárban.


Jó látni, hogy a gyermek, a szülő, a család érték – mondta a díj csütörtöki budapesti átadógáláján Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Azt mondta: értéksemlegesnek kell lennie az objektivitást zászlajára tűző médiának, vagy a törvények betűjét és szellemét érvényesítő bíróságnak, de miért ne vállalhatna fel értékeket egy olyan sajtótermék, amelyet épp ezért keresnek a fogyasztók. Nem kell értéksemlegesnek lennie annak a kormánynak sem, amelynek neve előtt ott a polgári jelző, és amelyre ezért szavaztak a választók – fogalmazott az államtitkár. 

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége örömének adott hangot, hogy a zsűri széles körből válogatva, igen különböző témákat más-más terjedelemben feldolgozó anyagokból válogatott. Mint mondta, ez az este nem arról szól, ami megkülönböztet bennünket egymástól, hanem arról, amiben hasonlítunk: ilyen, hogy mindannyiunk számára fontos a család.

A tíz éve létező elismerés félmillió forinttal járó fődíja mellett átadták a közönségdíjat is, amelyet a Kossuth rádió Vendég a háznál című műsora Láthatatlan munka – “nem dolgozó” anyák című adásának szerkesztéséért Veress Ágnes vehetett át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma különdíját Lengyel Csilla kapta, a Laptop, fakanál, tűsarok című – a Figyelőben megjelent – írásáért, míg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Kuslits Szonja vehette át a Várkert Bazárban rendezett gálán, a mno.hu-n megjelent, A Nobel-díjas IPCC hétgyermekes, magyar klímakutatója című cikkéért.