Vége lesz a gyermekszegénységnek?

A kormány végképp felszámolja a gyermekszegénységet, mégpedig úgy, hogy csökkenti a térítéses ellátások számát, egyidejűleg növeli az ingyenesekét - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. Kiemelte ugyanakkor, hogy amíg egy olyan ember is van, aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe, az állapotok nem fogadhatók el.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. december 09. Gyarmati Orsolya

A kormány végképp felszámolja a gyermekszegénységet, mégpedig úgy, hogy csökkenti a térítéses ellátások számát, egyidejűleg növeli az ingyenesekét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben. Kiemelte ugyanakkor, hogy amíg egy olyan ember is van, aki önhibáján kívül került nehéz helyzetbe, az állapotok nem fogadhatók el.


A gyermekszegénységről, a szegény gyermekek esélyeiről a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tett fel kérdést a miniszterelnöknek. Orbán Viktor válaszában tényként beszélt arról, hogy a munkából élők száma nő, míg egyre kevesebben élnek segélyből.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy amíg egy olyan ember is van, aki önhibáján kívül van nehéz helyzetben, addig az állapotok nem fogadhatók el. A helyzet megoldása érdekében tett kormányzati intézkedések között említette a hároméves kortól kötelező óvodáztatást, jelezve, hogy ott napi háromszori étkezést biztosítanak a gyermekeknek.

A pedagógusbér-emelést is a gyermekek miatt rendelték el, jövőre jelentősen több pénz jut a közoktatásra, a harmadik osztályosoknak is ingyen jár a tankönyv, az önkormányzatok pedig egymilliárd forintot fordíthatnak négyezer új óvodai férőhely létrehozására – sorolta a kormányfő. Hozzátette: folytatják tornatermek, uszodák építését, fejlesztését is. ‘Ma ennyire futja, nem kevés’ – fogalmazott.