“Vetesse el a gyermekét, vagy mindketten meghalnak!”

A címben szereplő mondatot Lisa Davisonnak tanácsolta az orvos, amikor a 17. héten kiderült, hogy a magzatburok nincs odanőve a méh falához.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2014. október 30. Gyarmati Orsolya

A címben szereplő mondatot Lisa Davisonnak tanácsolta az orvos, amikor a 17. héten kiderült, hogy a magzatburok nincs odanőve a méh falához.


Ráadásul egy vérrögöt is felfedeztek Lisa méhében, aki egyre erősebben vérzett, így a szakemberek úgy ítélték meg, mindkettejük élete veszélyben forog, ha ez így megy tovább.

Ennek ellenére Lisa inkább a megérzéseire hallgatott és úgy döntött, megtartja a babát, annak ellenére, hogy három hónapon át folyamatosan vérzett. “Az orvosok minden nap elmondták, hogy a kisbabám nem fogja túlélni mindezt. De valami a fejemben azt mondogatta, hogy tartsam meg őt. Valamiért biztos voltam benne, hogy minden rendben lesz, és hogy a kicsi ki fogja bírni,” mesélte Lisa a Life Site News-nak.

Danny császármetszéssel jött a világra a Newcastle-i Royal Victoria Csecsemőkórházban, amely a koraszülöttek megmentésére specializálódott. A 33. héten született meg, lélegeztetőre kellett tenni és nagyon hamar kialakult nála egy, a koraszülött babákra nagyon jellemző bélgyulladás, amely sokszor halálos is lehet.

“Olyan beteg volt, hogy újra kellett éleszteni és vérátömlesztést is kapott”, emlékszik vissza Lisa. A nehéz kezdet után azonban Danny napról napra jobban lett. Ma már hét hónapos, egészséges, boldog kisfiú. “Valahányszor ránézek, alig tudom elhinni, hogy itt van. Annyira sokan mondták, hogy nem fogja túlélni…”

“Elképesztő utat jártunk be mi ketten. És úgy gondolom, a nehézségek ellenére jó döntést hoztam, amikor elutasítottam az abortuszt.”