Világméretű kampány az abortusz ellen

A Dublini Deklaráció egy olyan dokumentum, amely azért jött létre, hogy a lehető legszélesebb körben hirdesse: egy várandós nő életének megmentéséhez soha nincs szükség arra, hogy elpusztítsák a magzatát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2014. július 22. Gyarmati Orsolya

A Dublini Deklaráció egy olyan dokumentum, amely azért jött létre, hogy a lehető legszélesebb körben hirdesse: egy várandós nő életének megmentéséhez soha nincs szükség arra, hogy elpusztítsák a magzatát.


A dokumentum online aláírható, a kezdeményezők pedig abban reménykednek, hogy nagyszámú szülész, nőgyógyász, gyermekorvos, újszülött-specialista, szülésznő, nővér és orvostanhallgató csatlakozik a kezdeményezéshez.

“A szülészet és nőgyógyászat terén nagy tapasztalattal bíró orvosokként és kutatókként megerősítjük azt a véleményt, miszerint a közvetlen abortusz  – egy meg nem született gyermek tudatos elpusztítása – orvosilag nem szükséges ahhoz, hogy megmentsék egy nő életét.

Fenntartjuk azt az álláspontunkat, miszerint alapvető különbség van egy abortusz és a szükséges orvosi beavatkozások között, amelyeket azért kell eszközölni, hogy megmentsük egy anya életét, bár kétségtelen, hogy e beavatkozások időnként sajnos a magzat halálát okozzák. Megerősítjük, hogy az abortusz betiltása semmilyen módon nem befolyásolja egy várandós nő hozzáférését a számára legmegfelelőbb kezelésekhez.”
 
A Dublini Deklaráció az Anyák Egészségéért című dokumentumot egy szakmai bizottság írta 2012 szemptemberében. Megjelenése óta több mint 700 egészségügyben dolgozó szakember támogatását nyerte el és mostanra globális pro-life dokumentummá nőtte ki magát.

Szembeszállni azzal a hamis állítással, miszerint az abortusz megmenti a nők életét mindig is nagy kihívást jelentett a pro-life mozgalom számára. A deklarációnak azonban megvan az ereje felvenni a harcot az abortusz-lobbival és megfelelő támogatottság mellett az egész világon pozitív változásokat indíthat el e téren.

A deklarációt útjára bocsájtók célja az, hogy 2016 végéig minden kontinensen megjelenjenek és minél több aláírót szerezzenek.

Ha Ön az egészségügyben dolgozik, itt írhatja alá a petíciót. Magánemberként arra kérjük, terjessze e dokumentumot! Köszönjük!