Virtuális vagy valódi világ? Játsszon egyszerre mindkettőben a gyerek

Tagadhatatlan, hogy az okostelefonok és a táblagépek óriási hatást gyakorolnak a mindennapi életünkre, és ennek az egyik velejárója, hogy a kisgyermekek is kevesebb időt töltenek valódi játékaikkal. A Yibu nevű játékplatform célja, hogy a virtuális és valóságos világot összehozza a gyerekek számára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
háttér
2016. november 03.

A felmérés szerint a 3-7 éves gyerekek 73 százaléka használ valamilyen okoskütyüt. Ezt bámulja egész nap, miközben teljesen elveszik a virtuális világban, ezzel szemben, hétköznapi, fizikai játékokkal mindössze egy órát játszanak a gyerekek. Nekik lehet megoldás a Yibu – ejtsd: ee-boo – nevű app, ami egy boldog kompromisszumhoz vezethet.

yibu-gaming-platform-2

A gyerek nem akar elszakadni a tablettól? Íme a megoldás

A Yibu-t úgy tervezték, hogy a gyerekeket egészséges, játékos módon vezesse be a technológia világába, de közben részesei legyenek a külvilágnak is. A programot úgy tervezték, hogy tartozzon hozzá öt fajáték is, ami a „valóságban” tartja a gyereket. A játék lényege, hogy, ami a valós világban történik, az hatással van a játékban szereplő jegesmedve életére is. Ha esik az eső, akkor a virtuális világban is esni fog, ha pedig lemegy a nap, akkor a maci is elvonul aludni.

yibu-gaming-platform-5

A virtuális játék kiadja a feladatot, amit a valóságban kell véghez vinni

Hang, irány, hőmérséklet, fény és forgás – ezeket a feladatokat kell „végrehajtani” az öt különböző játékkal. A játék közvetlenül befolyásolja, hogy mi történik a virtuális világban a jegesmedvével. A képernyőn a gyerek látja, ha például a medve kezd izzadni. Ilyenkor a gyermeknek el kell kezdenie lehűtenie. Elhelyezheti egy hűvös helyen vagy fújhatja, hogy csökkenjen a hőmérséklete. A játékokba rejtett érzékelők pedig jelzik a táblagépen, ha a feladat megoldása sikeres volt.

yibu-gaming-platform-6

Yibu – Két külön világ egyesítése

A játék még fejlesztés alatt, de hamarosan elérhető lesz Android és IPad táblagépekre is.

(via)