Van 5+1 jó okunk arra, hogy miért Toszkána az idei nyár befutója

Ha még mindig tervezgeted az idei nyaralást, akkor kicsit segítünk. Toszkánába ráadásul még repülőjegyet sem kell venned.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
utazás
2017. április 21. Femcafe

1. A látvány

Toszkána gyönyörű tájakkal, zöld dombokkal, kristálytiszta vizével, forrásaival, színes virágokkal teli mezőkkel várja a pihenni vágyókat. Olaszország legszebb térsége idilli környezet azok számára, akik szeretnek értékes időt tölteni a szabadban és olyan programokat kipróbálni, mint a hegyi kerékpározás vagy hőlégballonozás. A régióban a romantika sem maradhat el, amiről lenyűgöző naplemente, túraútvonalak és sétányok gondoskodnak.

 

2. Rejtett városok a dombtetőkön

Ha kedvünk van felfedezni a vidéket, akkor nem hagyhatjuk ki a térség dombtetőkre épült városkáit, így például Cortonát, Pienzát vagy Perugiát. Az egyedi megjelenésű települések hagyományos építészettel és páratlan panorámával büszkélkedhetnek, ezekben pedig felemelő érzés gyönyörködni egy pohár (vagy üveg) finom bor társaságában.

 

 

3. Toszkána otthont ad olyan fontos olasz városoknak, mint Pisa vagy Firenze

Ha Toszkánában járunk, akkor érdemes meglátogatnunk pár ikonikus épületet, mint a pisai ferde torony vagy a firenzei dóm. A két város néhány órányi autózásra van egymástól, így akár egy nap alatt mindkettő bejárható. Persze nem csak ez a két település csábító a régióban, a képzőművészetre és virágzó éjszakai életre vágyók számára tökéletes úti cél lehet Arezzo, Siena, Lucca vagy Pistoia is. De vigyázat, mert az embert könnyen magába szívja a helyi varázslatos kultúra!

 

A cikket ide kattintva tudod továbbolvasni.