Folytatódik a Családháló legnépszerűbb programja

2018-ban is gyermek-, ifjúsági és családi programokkal várjuk a családokat a Családháló több évre visszatekintő, ingyenes programsorozatán. Folyamatos a jelentkezés a tavaszi Testvércsalád Találkozókra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom
2018. február 03. Székely Attila

A Családháló országos szervezete ismét megrendezi a Testvércsalád Találkozót, közösségünk legkedveltebb programsorozatát. A 2018 februárjától induló találkozósorozat célja a kárpátaljai és magyarországi családok összekötése gyermek- és ifjúsági programokon keresztül. A Budapesten megrendezésre kerülő eseményekre folyamatosan lehet jelentkezni, a regisztráció a férőhelyek betöltéséig lehetséges.

JELENTKEZÉS A TALÁLKOZÓRA

 

Testvércsalád Találkozó?

A Testvércsalád Mozgalmat 2014-ben hívta életre a Családháló online magazin a magyarországi és a kárpátaljai családok közötti személyes kapcsolat erősítése érdekében. A mozgalom keretében határon inneni és túli családokat kötünk össze, hogy a találkozót követően kapcsolatukat közös élményekkel töltsék meg.

A mozgalom eredményei közé tartozik a Testvércsalád Találkozó megrendezése, gyermeknyaraltatások, valamint kárpátaljai magyar diákok magyarországi tanulmányainak támogatása. A mozgalomba jelentkezők száma évről-évre nő, a jelentkezők döntő többsége a személyes kapcsolat építése miatt csatlakozik a mozgalomhoz.

Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Tuba Zoltán

A program különlegességét az adja, hogy nem csak gyermekeknek szervezzük, hanem lehetőséget biztosítunk az egész családnak a közös időtöltésre és más anyaországi és kárpátaljai családok megismerésére.

Idén több alkalommal ismét megrendezzük a Testvércsalád Találkozót.

 

Mikor és hol lesznek a programok?

A családtalálkozók a következő időpontokban kerülnek megrendezésre:

  • 2018. február 16-18. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: febr. 16., programok: febr. 17-18.)
  • 2018. február 23-25. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: febr. 23., programok: febr. 24-25.)
  • 2018. március 9-11. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: márc. 9., programok: márc. 10-11.)
  • 2018. március 16-18. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: márc. 16., programok: márc. 17-18.)
  • 2018. március 23-25. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: márc. 23., programok: márc. 24-25.)
  • 2018. április 13-15. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: ápr. 13., programok: ápr. 14-15.)
  • 2018. április 20-22. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: ápr. 20., programok: ápr. 21-22.)
  • 2018. április 27-29. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: ápr. 27., programok: ápr. 28-29.)
  • 2018. május 11-13. MEGTELT! (beköltözés a szálláshelyre: máj. 11., programok: máj. 12-13.)

A találkozók fő helyszíne Budapest lesz, azonban szervezünk programokat Szentendrén és Vácon is.

A program napjai során a résztvevő családoknak szálláshelyet biztosítunk a családok számára kijelölt szállodában. A szálláshelyről részletes tájékoztatást a jelentkezést követően biztosítunk.

 

Oké, de mégis milyen programok lesznek?

A Testvércsalád Találkozót 2014 óta minden évben megrendezi a Családháló országos szervezete. 2018-ban olyan programokat szervezünk, amiket a korábbi években a résztvevők a legjobb családi programhelyszínnek ítéltek. Így lesz népi táncház és kézműves foglalkozás; a testvércsaládok látogatást tesznek a Parlament épületében, valamint az egész családnak kitűnő élményben lesz része a Családháló által szervezett játszóházban.

Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Bielik István

Mennyibe kerül? Milyen családok jöhetnek? Van valami elvárás?

A Testvércsalád Találkozó az egész családnak ingyenes. A szállás, az ellátás és a programokon történő részvétel díjtalan. A programokra minden típusú család jöhet a kiscsaládtól a nagycsaládig. Mindenkit szeretettel várunk Kárpátaljáról és Magyarországról egyaránt. Célunk az, hogy a résztvevő családok megismerjék egymást a találkozó időtartama alatt.

 

Hol és meddig lehet jelentkezni?

A jelentkezni ezen az űrlapon lehet folyamatosan. Az elküldés után munkatársunk felveszi a jelentkezőkkel a kapcsolatot és részletesen bemutatja a Testvércsalád Mozgalmat.

 

Borítókép: Testvércsaládok látogatást tesznek a Parlament épületében a III. Testvércsalád Találakozón 2016. október 21-én. Fotó: Családháló.hu – Képszerkesztőség / Bielik István