Csatlakozzatok a Testvércsalád Mozgalmunkhoz!

Kárpátalja talán a legelfeledettebb a határon túli magyar területek közül, pedig itt is 150 ezer fős magyar közösség él. Fontosnak tartjuk, hogy az Ő megmaradásukat, identitásukat és személyes életüket is segítsük. Éppen ezért örülnénk, ha ti is testvércsaládokká válnátok!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Kárpátaljai Testvércsalád Mozgalom
2014. április 25. Paulik András

Kárpátalja talán a legelfeledettebb a határon túli magyar területek közül, pedig itt is 150 ezer fős magyar közösség él. Fontosnak tartjuk, hogy az Ő megmaradásukat, identitásukat és személyes életüket is segítsük. Éppen ezért örülnénk, ha ti is testvércsaládokká válnátok!


Szeretnénk, ha a Magyarországon élő családok közvetlen felelősséget vállalnának a Kárpátalján élő családokért! A határon túli magyarok száma nemcsak az elvándorlás és a beolvadás miatt csökken, hanem, azért is, mert a magyar családokban is kevés gyermek születik.

Mennyire más egy új helyre úgy menni, hogy ott ismerősök fogadnak, hogy ott nemcsak az épületek és a tájak felfedezésére érkezünk, hanem barátokkal, ismerősökkel találkozunk. Magyar lakta határon túli területeken különösen nagy élmény az ilyen.

A Testvércsalád Mozgalommal családok közötti személyes kapcsolatokat szeretnénk erősíteni. Lehetőséget kívánunk, ahhoz teremteni, hogy az összetartozást ne csak elvi alapon, hanem közvetlen kapcsolatokon keresztül élhessük meg. Az elsődleges kapocs a család. Határon inneni és túli családokat kötünk össze kezdeményezésünk keretében, hogy utána ők ezt tartalommal tölthessék fel. A kapcsolat a kölcsönösségre épül, nem kizárólag anyagi vagy fizikai segítségnyújtás, hanem lehetőség a találkozásra, egymás életének megkönnyítésére a résztvevő családok igényei alapján. A mozgalomba jelentkező családok felajánlásaitól függ, hogy a létrejövő testvérkapcsolat mire terjed ki (egymás meglátogatása, ajándék, levél küldése, rendszeres /legalább egy évig tartó/ anyagi támogatás vagy esetleg csereüdülés a gyerekeknek, közös programok…)! A lehetőségek még nagyon sokrétűek, a bekapcsolódó családokon, rajtatok múlik, hogy hogyan valósítjátok meg!  

Csatlakozzatok a kezdeményezéshez, mint család: legyen egy testvércsaládotok Kárpátalján!

Hogyan működik?

Írjatok egy e-mailt, amiben elküldtök a családról egy fényképet és röviden pár mondatban bemutatkoztok.

Válaszunkban, megadunk egy online űrlapot, ami segít nekünk a megfelelő testvércsalád megtalálásában! A jelentkezéseket folyamatosan várjuk. A program szervezői az adatok alapján összekötik a családot egy kárpátaljai magyar családdal!

A jelentkezést és a bemutatkozást a testvercsalad [at] csaladhalo [dot] hu címre küldhetitek!

További információ: testvercsalad [at] csaladhalo [dot] hu

A program gazdája a Családháló.

Kárpátaljai partnerszervezetünk a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete.