Hála, elengedés és a jövőbe vetett hit – Fogadalmak

2018 első napja. Új év, új lehetőségek. Ki, hogyan éli meg az évfordulót? Ki, miket fogad meg az Újévre?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2018. január 01. Vajda Boglárka

 

Bolba Éva, jazzénekes, JAZZterlánc

Egy zenész számára a Szilveszter egyet jelent a munkával, ezért aztán leginkább a próbákkal készülünk. A Szilveszter valaminek a lezárása, de ugyanakkor valaminek a kezdete is. Ahogy átszaladunk a saját életünkön, néha fontos, hogy megálljunk és átgondoljuk honnan jöttünk és merre tartunk.

Családháló: Vannak az Újévre fogadalmaid?

Az év bármely napján tehetek fogadalmat. Nem várok vele Szilveszterig, mert aktualitását veszti.

Családháló: Miket kívánsz 2018-ra?

BÉ: A lányaim minden évben megkérdezik, hogy mit kértem Karácsonyra. Nos, minden évben ugyanazt. Egészséget, sok nevetést, sikereket és rengeteg szeretetet. Ezt kívánom a 2018-as évre magunknak, és minden ember számára.

Dióssy Klári, műsorvezető

Meglepő lesz, de én azzal készülök a szilveszterre, hogy meglepjem a családomat, valami új lencsés étellel. Mégiscsak gazdagságot jelent a lencse Mivel a férjem 1-jén már dolgozik, hangmérnökként az újévi koncertekkel megkezdődik neki a munka, így az estét otthon töltjük.

 

Családháló: Ha lehetne három kívánságod, 2018-ra, mik lennének azok?

DK: Mit is kívánhatnék? Talán, hogy Máté boldog és egészséges legyen, hogy a szüleim egészségben körbevehessék őt szeretetükkel, hogy békesség legyen körülöttem…

Várnagy Andrea, Budapest Márka címmel kitüntetett zongoraművész

.Minden évben elhatározom, hogy egy vidám, táncolós szilveszteri buliban búcsúztatjuk az évet, de a karácsonyi koncertek és a készülődés miatt sosem sikerül megszervezni. Így maradnak a spontán ötletek, és legtöbbször a gyermekeinkkel töltjük itthon az estét, amelynek szintén igazi varázsa van. Feldíszítjük kicsit szilveszteri hangulatúra a lakást, szendvicseket készítünk, és jól érezzük magunkat együtt. Nekünk, a Szilveszternek még különleges apropója, hogy a szüleim ezen a napon házasodtak össze 56 évvel ezelőtt. Az ő köszöntésük, egy kiemelt, szép pillanata ennek a napnak.

Családháló: Mit jelent számodra az évzárás?

VA: Azért fontos nekem, mert egy kis összegzés is. Hálát adunk mindazokért a szép pillanatokért, amit átélhettünk és megpróbáljuk magunk mögött hagyni, ami nem sikerült. A hála, az elengedés és az új kezdet lehetősége miatt én minden Szilveszterkor megkönnyezem a Himnuszt.

Családháló: Vannak fogadalmaid az újévre?

VA: Fogadalmaim mindig vannak, de nem csak ezen a napon. Aztán kiderül, hogy sikerül-e betartanom őket. Sajnos nem mindig. De az a jó, hogy minden nap egy új lehetőség és ez nem csupán az Új Év első napját jelenti.

Családháló: Miket kívánsz 2018-ra?

VA: Nem lesz meglepő, hogy mik a kívánságaim, hiszen a legtöbb ember szívében ugyanezek állnak az első helyen. Egészség és szeretet legyen a családunkban, hogy még nagyon sokáig örülhessünk egymásnak, és olyan pillanatok, amikor meg tudunk állni és meg tudjuk köszönni ezeket. Hogy a gyermekeink boldogulását tudjuk segíteni, és minél kevesebb csalódáson menjenek keresztül, amíg elérik álmaikat. Nekünk pedig, hogy kicsit több időnk maradjon az igazán fontos dolgokra. Mindenkinek ugyanezeket kívánjuk sok szeretettel!

 

Körtvélyessy Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész

Nincsenek különleges újévi fogadalmaim. Általában év végén tartok egy áttekintést a lelkemben, számot vetek arról, hogy milyen volt ez az esztendő. Mérleget vonok: mi sikerült és mi az, ami még várat magára. Mindig nagyon várom a tavaszt, mert ez az igazi megújulás a számomra.

Dallos Bogi, énekes

Nekem minden ünnep fontos, és szeretem különlegessé tenni. A Szilveszterben a kedvencem az éjfél előtti visszaszámlálás. Vannak fogadalmaim, és az újév első hónapjában általában be is tartom őket! Amiket idén megfogadok: többet sportolok, sok jó dalt szeretnék írni, és egészséget/boldogságot a szeretteimnek és magamnak!

Kányádi Sándor

Szaporodjon ez az ország
Emberségbe`, hitbe`, kedvbe`,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.

 

Ha fogadalmakat teszel minden évben, ne feledd: olyanok legyenek, amelyek betarthatóak!

Ne tűzz ki magad elé nagy célokat!

Mindenki tudja, hogy újévi fogadalmakat ezerszer könnyebb kitalálni, mint megvalósítani. Különösen igaz ez azokra, akik hajlamosak túl magasra tenni a lécet!  Ahelyett, hogy kitűzünk magunk elé valami irreális célt, például, azt, hogy tavaszra lefogyunk 15 kilót és újra beleférünk majd ifjúkori rruháinkba, inkább fókuszáljunk apró célokra. Például azt nyugodtan kitűzhetjük magunk elé, hogy 3-5 kilótól megpróbálunk megszabadulni az elkövetkező hónapokban!

Ne vállald túl magad!

Egy átlagember számára egy újévi fogadalom is bőven elég, miért terhelnéd magad akkor három-néggyel? Válaszd ki a számtalan lehetőség közül azt, amelyet a leginkább sürgetőnek érzel (fogyás, párkapcsolat, figyelmesebb gondoskodás a szülőkről), és fókuszálj arra! Ezzel párhuzamosan próbálj meg minden olyan dolgot elhárítani, ami megakadályozhat terved véghezvitelében!

Ne tartsd titokban!

Nem szégyen, sőt, nagyon hasznos lehet, ha van kitől segítséget kérned terveid megvalósításához. Ezért a legtöbb életmód-tanácsadó szerint az a célravezető, ha másokkal is megosztod a terveidet. Így aztán nem csak szükség esetén lesz kihez fordulnod, de drukkereket is szerezhetsz magadnak, akik adott esetben büszkék lesznek majd rád, ha jó úton jársz.

Jutalmazd magad!

Sokat segíthet a fogadalom betartásában (szinte pavlovi módon), ha a jó eredményért megjutalmazod megad. Ha megfogadtad, hogy nem vásárolsz felesleges dolgokat, kényeztesd magad egy finom tejeskávéval! Ha le akarsz szokni a cigiről, a megspórolt pénzből vegyél magadnak valami szépet és máris érezni fogod döntésed eredményét!

Várj tavaszig!

Sokszor a legkönnyebb módja annak, hogy betartsuk újévi fogadalmainkat, ha nem rögtön január elsején kezdjük el megvalósítani őket. Válasszunk ki egy előre meghatározott időpontot (akár a tavasz első napját) és addig készüljünk fel lelkileg a feladatra. Ha május elsejéig várunk, az évszakváltás és a jó idővel járó kellemes közérzet garantáltan hozzásegít majd minket terveink megvalósításához!

Ti mit fogadtatok meg az újévre?