Mit tegyünk, ha a baba utálja az autósülést?

Egy síró, nyűglődő kisbabával nagyon lassan fogynak a kilométerek utazás során. Íme néhány tipp a nyugodtabb autózásért!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
0-12 hónap
2013. július 03. Gyarmati Orsolya

Egy síró, nyűglődő kisbabával nagyon lassan fogynak a kilométerek utazás során. Íme néhány tipp a nyugodtabb autózásért!


Kate Mullen, aki a gyermekek biztonságos utazásának szabályait oktatja Észak-Vancouverben sok olyan szülővel találkozik, akik elkeseredetten fordulnak hozzá tanácsért azügyben, hogy hogyan tudnák a sok esetben kötelezően a menetiránynak háttal utazó kisbabájukkal megszerettetni az autózást.

Kate azt javasolja, először is mindig figyeljünk arra, hogy a biztonsági öv bekapcsolásánál ne csípjük oda véletlenül a baba bőrét. Bizonyosodjunk meg róla, hogy az ülés 45 fokos szögben hátradől, mivel ezzel elkerülhetjük, hogy evés-ivás során a kicsi félrenyeljen.

Ezután semmi más feladata nincs a szülőnek, mint a figyelemelterelés. A nagyobb babák esetében mindig segít egy kis rágcsálnivaló és a kicsi, puha játékok, mivel minden, ami kemény, veszélyes lehet egy esetleges baleset során.

Mielőtt nekiállnánk mindenféle kütyüt vásárolni, próbáljuk ki a jó öreg éneklést. Ne törődjünk vele, ha nem vagyunk énekművészek, mivel itt csupán az számít, hogy a dalocskák megnyugtassák a babát, írja a Today’s Parent.