Felháborító abortusz- kampányvideó

Egy angyali kisbabáról készült videófelvétellel kampányol az I Stand with Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2018. november 28. Családháló

Igencsak disszonáns módját választotta az abortuszra való jog melletti kiállásnak az I Stand with Planned Parenthood (A tervezett szülővé válás mellett vagyok) elnevezésű, abortuszpárti szervezet.

Az úgynevezett PRO CHOICE (Választáspárti) reklámfelvételen egy angyali kisbaba mosolyog ránk, halkan szól egy gyermekkori emlékeket idéző, felhúzható babajáték csilingelő hangja, miközben lassan megjelenik a felirat: “She deserves to be” azaz megérdemli, hogy legyen, ám egy másodperc múlva egy apró szócskával egészül ki a mondat, kifordítva a kezdeti jelentést.

Így szól a teljes szlogen: megérdemli, hogy szeretve legyen, hogy akarják, hogy választás legyen. Ám ha a sorok mögé nézünk, mindez azt jelenti, ellenkező esetben választható legyen akár az abortusz is.

 

A videót azóta számos kritika érte – nem csupán – életvédők, hanem számos jóérzésű ember részéről is, hiszen amilyen édes a reklámban gügyögő kisbaba, olyannyira ördögi az üzenet: ha nem várt a gyermek, választhatod az abortuszt is.

Kérdés, a videó készítői mégis hogyan gondolhatták, hogy éppen egy ilyen angyali életecske bemutatásával érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy ha nem vártuk, abortálhatjuk akár ezt a kisbabát is?