10 újgenerációs mosógép a jövőből

Nagyanyáink tárcsás mosógépe már a múlté, a mi generációnk már bőven el van kényeztetve. Rendelkezésünkre áll szárítós és energia-takarékos, környezetkímélő és vízlágyítós mosógép, de ez még csak a kezdet! Dizájnerek és fejlesztők kínálják újgenerációs csodáikat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dizájn
2014. március 05. Szaurella

Nagyanyáink tárcsás mosógépe már a múlté, a mi generációnk már bőven el van kényeztetve. Rendelkezésünkre áll szárítós és energia-takarékos, környezetkímélő és vízlágyítós mosógép, de ez még csak a kezdet! Dizájnerek és fejlesztők kínálják újgenerációs csodáikat.


 

„Swirl” áramnélküli mosógép

Ez a vicces-kedves fejlesztés elsősorban azoknak a fogyasztóknak készült, ahol kevés a víz és az áramellátás is akadozik. A színes gömb egyszerűen működik: odagurítják a kúthoz vagy csaphoz, megtöltve vízzel tovább görgethetik és ez a mozgatás mossa a ruhákat tisztára.

A felfüggeszthető csoda

Mivel Földünk lakosságának nagy része 2050-ig városlakó lesz, egyre kevesebb helyen kell osztoznunk. A helytakarékos, falra függeszthető „Shine” koncepció az Electrolux olasz dizájncsapata munkája.

„Maglev” pici gépe      

Jakub Lekcs futurisztikus választása ez a pici, energiatakarékos „kristálygömbje”. A dob minden irányban forog, így biztosítja a profi tisztítást. Az hogy szép, biztos, hogy jó is, azt nem tudjuk.

„Aquarium”

A „Maglev” típus tudását ötvözi a csodálatos dizájnnal. A belső gömb tartja a ruhát, és a dob minden irányban vígan forog. Ez nem olyan végül is, mint a tárcsás mosógép?

„Pebble”

Szintén falra szerelhető a 2022-es év ihlette mosógép. Ning Ning Lee munkája a rövid idejű, egy-két ruhadarabot befogadó mosáshoz nyújt segítséget.

„Electrolux Renew”

Az ismert háztartási-gép márka a gőzzel tisztítást kombinálta a kézszárító elve alapján működő tervezésében. A ruhát csupán átengedjük a gépen, a szenzorok szkennelik az anyagot, megadva minőségét és összetételét. Wi-fivel és érintőképernyővel felszerelt. Ez már tényleg sok, nem?

„Orbital”

Mivel a hagyományos mosógépek túl sok vizet használnak fel és igen nagy az áramigényük is. Tiffany Roddis tervező alapgondolata éppen ezek kiküszöbölése volt. A gépből kivehető ruhakosárral időt és helyet is megtakaríthatunk.

„Electrolux iBasket

A fenti elven tervezett gépcsoda szintén kivehető ruháskosárral könnyíti meg a háziasszonyok dolgát. Wifi-vel felszerelt és szenzoraival működteti a mosóprogramokat. Akár mobilról vagy számítógépről is beprogramozható a mosás.

„Recycle” mosógép

Az újrahasznosítás logója ihlette ezt a tervet. Az egyik gömbben a mosás, a másikban a szárítás, a harmadikban a vízszűrés funkciója kapott helyet Fernanda Villanueva and Arturo Ariño elképzelésében.

“OVO”

Murat Ozveri nem a funkciót, hanem a dizájnt helyezte előtérbe. A kék-narancssárga színekben pompázó mosógépe szinte lakberendezési tárgy.