Kezdő és tapasztalt háziasszonyok is szeretik, hiszen jól tárolható, szépen tálalható és persze a legfontosabb, hogy elronthatatlan. Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?
Tipp: ha nem szeretnénk, hogy betöltés közben maszatos legyen a pohár oldala, használjunk habzsákot vagy egy uzsonnás tasakot, aminek levágjuk az egyik végét.
És akkor jöjjön a 20 kedvenc poharas desszertünk: pudingok, habok, krémek. Jó étvágyat!
1. Tiramisu és/vagy hamis tiramisu, tojás nélkül
A
klasszikus olasz tiramisu nyers tojással készül, ám számtalan oka lehet, ha kerülni szeretnénk a nyers tojást: ételallergia miatt, meleg időben, és sokan vannak, akik egyszerűen csak idegenkednek a nyers tojás fogyasztásától. Nekik szól ez a
tojásmentes verzió.
2. Egyszerű ünnepi desszert: gesztenyés tiramisu pohárban
A klasszikus desszert átalakult
gesztenyéssé, és hogy még gusztusosabb legyen a tálalása, adagoljuk ki poharakba. 20 perc munkával kész is az elegáns ünnepi vagy hétköznapi finomság.
3. Igazi vanília- és csokipuding házilag, gyorsan
Vanília- és csokipudingot készíteni házilag körülbelül öt perccel tart tovább, mint bolti pudingporból megfőzni. És hogy miért érdemes a zacskós változatot hanyagolnunk? A bolti változatnál is – akárcsak a házinál – az alap a kukoricakeményítő. Ehhez a zacskós vaníliapudingoknál aromát adnak még és színezékeket, hogy szép színű és vanília ízű pudingot tudjunk készíteni. A zacskós csokipudingba szintén kerül aroma, biztos, ami biztos, a színezést azért kakaóporral megoldják. Ha a házi változatnál az első adag után meg tudjuk dönteni a poharakat a hűtőben, így szép végeredményt kapunk.
4. Csokis-banános puding
Ha bárki édességre vágyik, amit gyorsan össze lehet dobni a hétvégi ebéd utánra, akkor ez egy jó recept. Ha pedig valaki Schoko-Bananen rajongó, akkor ez a
tökéletes recept!