5 Könnyű és gyorsan elkészíthető húsvéti dísz

Itt a tavasz! Lecseréltük a téli ablakdíszeket színes, tavaszi virágokra, pillangókra és a húsvéthoz közeledve készítettünk néhány kedves díszt a lakásba. Tartsatok velünk!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bárány
2016. március 24. Csontos Dóra

Itt a tavasz! Lecseréltük a téli ablakdíszeket színes, tavaszi virágokra, pillangókra és a húsvéthoz közeledve készítettünk néhány kedves díszt a lakásba. Tartsatok velünk!


Szükségünk lesz sokféle színes papírra – kartonra és színes csomagolópapírra -, ollóra, ragasztóra, wc papír gurigára, fonalra és a kézügyességünkre.

1. Bolyhos Bárány

Rajzoljuk meg félbehajtott papírra a bárányt. Használjunk kartont, mert akkor stabilan megáll majd a bárányunk és jobban elbírja a “bolyhait”. Tetszőleges színű fonalból – fekete, fehér, vajszínű, barna árnyalatok, szürke – kb. 2-2,5 cm hosszúságú darabokat vágunk. Ujjunkkal ügyesen feltekerjük és a papírra ragasztjuk, így készítjük el a bárány “bundáját”. Minél kacskaringósabb “bolyhokat” sikerül készíteni, annál szebb és mutatósabb bárányt kapunk. Végül megrajzoljuk a szemeit, a száját és már kész is.

  • Időigénye: kb. 20 perc
  • Életkor: 5 éves kortól némi felnőtt segítséggel

2. Tányér Tapsi

Kettő darab téglalap alakú, tetszőlegesen választott színes papírt (ezüst, szürke, fehér, fekete, barna) harmonikaszerűen – mint, amikor legyezőt csinálunk – összehajtogatunk. Az így kapott “csíkokat” félbehajtjuk és összetűzzük – így két legyezőt kapunk – , majd ezt a két “legyezőt” is összetűzzük egy körré. A nyuszi arcának egy kört vágunk és ízlés szerint megrajzoljuk, majd a harmonikakörünk közepére ragasztjuk. Itt azt tapasztaltuk, hogy a ragasztópisztollyal könnyebben és stabilabban rögzíthető a fej. Már csak a füle van hátra, amit színes papírból tudunk kivágni és a fej mögé rögzíteni. Mi fonalat is csempésztünk a fej mögé, így felakasztva nálunk a konyhaablak kilincsén lóg.

  • Időigénye: kb. 5-10 perc
  • Életkor: 5 éves kortól némi felnőtt segítséggel
  • Plusz eszközigénye: tűzőgép, esetleg ragasztópisztoly

3. Csőrös Csibe

Nálunk ez volt a kedvenc. Könnyen és gyorsan elkészíthető és nagyon mutatós. Színes kartonból – tartósabb, stabilabb és jobban mutat – kivágjuk a kiscsibénket. Téglalap alakú, tetszőleges színes papírt ez esetben is harmonikaszerűen összehajtogatunk. A kiscsibénken a harmonika szélességének megfelelő “nyílást” vágunk a szikével (lásd piros madárka). Ezen keresztül fűzzük át a harmonikát kb. megfelezve, hogy mindkét oldalon azonos méretű szárnya legyen a csibének. Nem muszáj, de mi úgy találtuk szebbnek, ha a két szárnyrészt felül összeragasztjuk. Megrajzoljuk a szemét és a csőrét, és ha teszünk rá akasztót, kellemes hangulatot varázsol például a csillárról lógatva.

Az ötletelés még nem ért véget. Olvass tovább!