5+1 karakter, akik csak nagy családokban fordulnak elő

Egy népes család gyerekeinek életében korlátlan a lehetőségek tárháza. Kosár, foci, hokicsapat? Nincs akadálya. Doktoros játék? Nem kell leragadni az unalmas háziorvosi vizitnél; egész kórházi személyzetet lehet felsorakoztatni. A CBS Reality összegyűjtötte azokat a tipikus karaktereket, akik minden nagy családban előfordulnak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családtörténetek
2016. január 13. Csontos Dóra

Egy népes család gyerekeinek életében korlátlan a lehetőségek tárháza. Kosár, foci, hokicsapat? Nincs akadálya. Doktoros játék? Nem kell leragadni az unalmas háziorvosi vizitnél; egész kórházi személyzetet lehet felsorakoztatni. A CBS Reality összegyűjtötte azokat a tipikus karaktereket, akik minden nagy családban előfordulnak.


A Nagy Játékos

Az emberiség bármely sorsdöntő csatája nevetséges cicaharccá törpül a “Monopoly” vérszivattyúhoz képest. Hogyan kaphatja meg minden résztvevő az általa preferált figurát úgy, hogy a többiek érdeke ne sérüljön? Téged nemizgat, tied az autó és kész. Miután fél óra alatt sikerül a kérdést jelentősebb véráldozat nélkül megoldani, kezdődhet az igazi bonyodalom: kié lesz a Duna korzó? A tiéd. Szabad licitálni? Neked igen! A játék után 2 napig nem szól hozzád senki, és 2020-ban, a nagyi szülinapján még felemlegetik a Nagy Vörösmarty Téri Hátba Szúrást.

“Cukikánk”

“Legkisebbnek lenni a legjobb, mindenki téged kényeztet.” Kamu! A cukiszerep egy életre kísérteni fog, a nagyszülők egyetemistaként is elámulnak, hogy mekkorát nőttél, pedig nyilván semekkorát. A nagyok megállás nélkül fixíroznak, még a fizikai Nobel kapujában is képesek kioktatni a gravitációról. A legszörnyűbb mégis, hogy semmi sem a tiéd: a pulóvereid a nővéredé voltak, a kabátod a bátyádé. Nem csoda, hogy folyamatosan a figyelem középpontjában vagy – valami legyen már csak a tiéd!

“Pocak”

Gulyásleves, rántott hús, egy doboz fagyi, majd desszertként pár szeletke pizza? Persze, hogy ez az ideális ebéd. Te vagy a nagyi kedvence: nincs aza mennyiség, amit ne tudna rád tukmálni. Nincs a lakásnak olyan zegzuga, ahova ne spájzoltál volna egy kis harapnivalót arra az esetre, ha kizárnának minden más szobából örökre. A legkisebbet azzal fenyegetik, ha

rossz lesz, megeszed uzsonnára. A családi csapatsportokban maximum szurkoló lehetsz, de olykor még erről is lecsúszol a csoki után matatás közben.

A Középső

Se nem kicsi, se nem nagy, kevésbé izgis vagy sikeres, de mégis valahol fura: ő a középső gyerek. Mit nézünk a TV-ben? Tuti nem azt, amit te szeretnél. Miért nem vagy a nagyhoz hasonlóan kitűnő, vagy elragadó, mint a kicsi? Mintha egy evolúciós csapda lennél – a csodálatos teremtmények közötti szakadék. A figyelemhiány miatt kialakult érzékenységed nagy eséllyel tesz hisztis művészlélekké, rosszabb esetben állandó figyelmet követelő exhibicionistává – különösebb tartalom nélkül.

A Rangidős

Te aztán tudod, milyen az élet rögös útját megjárni. Te voltál, aki megküzdött a szülőkkel minden jogért, hogy aztán könnyeidet elhullatva a legbölcsebb nagytestvérként uralkodhass. Megbotránkoztat a szemtelenség, amikor a húgod el akar menni bulizni, a legkisebb pedig ki se néz az okostelefonja mögül. Bezzeg a te idődben, akkor még csak a szorgos házimunka volt és a remény, hogy elengednek a szalagavatódra… Ezek után ne is csodálkozzunk, hogy tied a kocsiban az első ülés, a legpuhább fotel és persze mindig csak neked lehet az igazad – az ifjoncok becsüljék meg szépen azt, amit kitapostál.

+1 A Távkapcsoló Ura

A család Mindenható Ura és Parancsolója! Mindenki próbál a kedvedben járni, hátha az ő kénye-kedve szerint irányítod a képernyős világot. Néhányan megpróbálnak lázadni ellened, de teljesen feleslegesen – alváskor is a párnád alá rejted birodalmad szent jogarát, a távirányítót. A puccs elkerülése érdekében elengedhetetlen a diplomácia: a legkisebb vígjátékot akar, a nagyobbik családi drámát, a középső meg valóságshowt – te pedig jó uralkodóként belátod, hogy az ideális döntés nem lehet más, mint a CBS Reality csatornán A Bates-család, ahol egy 19 gyerekes família próbál túlélni, minden hétköznap 8:55-kor és 16:50-kor.