A pasztell színek hódítanak az idei esküvőkön

Idén nyáron a lágy árnyalatú rózsák mellett, rendkívül kedvelt a dália valamint a hortenzia, de továbbra is töretlen a levendula népszerűsége is. Jó kiegészítője lehet ezeknek a nyuszifül, és kövirózsát is egyre gyakrabban tesznek menyasszonyi csokorba – mondta az idei trendekről Nyári Wanda virágkötő, dekoratőr.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. június 23. Paulik András

Idén nyáron a lágy árnyalatú rózsák mellett, rendkívül kedvelt a dália valamint a hortenzia, de továbbra is töretlen a levendula népszerűsége is. Jó kiegészítője lehet ezeknek a nyuszifül, és kövirózsát is egyre gyakrabban tesznek menyasszonyi csokorba – mondta az idei trendekről Nyári Wanda virágkötő, dekoratőr a Rádió Orienten. Hozzátette, mind a csokor, mind a dekoráció esetében érdemes figyelembe venni a menyasszony személyiségét és ruháját.


Átalakulóban van az esküvői szezon, ugyanis már nem kizárólag a nyárra koncentrálódik, hanem májustól egészen októberig terjed. Emellett nem ritkák a novemberi-decemberi, illetve a márciusi-áprilisi szertartások sem – mondta Nyári Wanda. Hozzátette, sokan éppen a dekoráció miatt teszik a nagy napot az elő, illetve az utószezonra.

Évek óta felfutóban van a vintage stílus, amely az 1920-30-as éveket idézi, és a múlt értékeit naturisztikus elemekkel – termésekkel, faágakkal, bogyókkal – vonultatja fel. Mint azt a virágkötő kifejtette, színvilág tekintetében idén a pasztell árnyalatok dominálnak. „Ezek a színek leginkább a rózsákban találhatók meg, de a nyár beköszöntével jól használható például a dália vagy a hortenzia” – mondta.

A menyasszonyi csokrot érdemes az ara alkatához és ruhájának formájához igazítani annak érdekében, hogy szépségét minél jobban kiemelje. „Arra kell figyelni, hogy a csokor a csípő szélességének kétharmadánál ne legyen nagyobb, azt ugyanis ebben a magasságban kell tartani, hogy a derékvonal és a ruha felső része szépen látszódjon” – tette hozzá.

A megfelelő csokor kiválasztásához elengedhetetlen a virágkötő és a menyasszony közötti bizalmi kapcsolat kialakítása, hiszen mint Nyári Wanda elmondta, így lehet igazán személyes csokrot készíteni. „Fontos, hogy aznap önmagunk legyünk és merjük felvállalni saját karakterünket, ezért a virág-és csokorválasztást nem lehet elhamarkodni, érdemes legalább fél évet rászánni” – hívta fel a figyelmet.