A tíz legjobb anya-lánya program

Néha megérdemlünk egy kis csajos időt, amikor nem kell alkalmazkodni a család fiútagjaihoz, és lányunkkal kiélhetjük a nőcis énünket. Anya-lánya programokat ajánlunk a feledhetetlen együttlétekért.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anya-lánya
2016. január 14. Csontos Dóra

Néha megérdemlünk egy kis csajos időt, amikor nem kell alkalmazkodni a család fiútagjaihoz, és lányunkkal kiélhetjük a nőcis énünket. Anya-lánya programokat ajánlunk a feledhetetlen együttlétekért.


Korábbi cikkünkben apa-fia vagy éppenséggel anya-fia programajánlóval kedveskedtünk nektek, de most egy szuper csajos naphoz adunk ötleteket.

Gyártsunk szép ékszereket!

A legtöbb kislány élvezi, ha kézműveskedhet. Főleg, ha a kreatív ügyeskedés végeredménye egy szép karkötő vagy egy nyaklánc. Készíthetünk anya-lánya ékszereket, amik nem csak gyönyörű emlékek, de tényleg össze is kötnek bennünket. Nem kell különösebben ügyes kezű anyunak lennünk, elég, ha veszünk égethető gyurmát, már abból is szép csecsebecsék készülhetnek. Ha nem vagyunk ennyire vállalkozó szelleműek, akkor látogassunk el egy hobby boltba, ahol segítenek nekünk az alapanyagok kiválasztásában, illetve ajánlanak olyan közösségi kézműves helyeket, ahol lehet közösen ékszereket alkotni. 

Színházba be!

A közös színházi élmény szintén sokáig témája maradhat az anya-lánya beszélgetéseknek. Mindegy, hogy bábszínházba megyünk, vagy gyerekeknek szóló balettelőadást nézünk meg, a lényeg a közösen átélt színházi varázslat. Javasoljunk néhány előadást a lányunknak, és engedjük meg, hogy ő választhassa ki, melyiket szeretné megnézni.

Csajos kirándulás

A kirándulás nagyon unalmas és nagyon tartalmas is tud lenni. Próbáljunk kreatívak lenni, és az utóbbit összehozni. Ha kinézünk egy szép túraútvonalat és közösen, ámde csöndben végigballagunk rajta, sok élménnyel nem gazdagodunk. Csempésszünk egy kis izgalmat a csajos kirándulásokba. Keressünk előre a helyhez kapcsolódó történeteket, legendákat, meséket, és ez meséljük a túrázás közben. A kirándulás végén jutalomként készüljünk valami kis meglepetéssel, ami lehet egy érdekes kiállítás vagy múzeumlátogatás, cukrászdázás, vagy egy jó kis játszóterezés.

Közös sütés-főzés

Nem kell ahhoz különleges alkalom, hogy beavassuk lányunkat a sütés-főzés fortélyaiba! Ha van egy szabad délutánunk, süssünk valamit közösen! Összeállíthatunk egy egész menüt, amivel hazavárjuk a család férfitagjait, de az is elég, ha kókuszgolyókat gömbölyítünk. Adjunk szabad kezet a lányunknak, legyen ő a szakács, mi pedig a kis kukták. Engedjük neki, hogy elengedje a fantáziáját, és gyártsunk eddig még soha nem készített ételeket. Ha pedig nem a saját konyhánkban szeretnénk sertepertélni, akkor elmehetünk olyan főzőiskolába is, ahol van kifejezetten gyermekek részére is főző program.

Adjunk beváltható kupont!

Ha szeretnénk lányunk kedvébe járni, adjunk neki beváltható kupont, amit egy teljes napra, anya-lánya programokra tud beváltani. Dönthesse el ő, hogy mihez van kedve! Legyünk megengedőek, és partnerek a kéréseiben, legyen szó otthoni közös filmnézésről, kirándulásról vagy épp moziba menésről.

Szépüljünk együtt!

Már az ovis korú kislányoknak is nagy örömet jelent, ha kicicomázhatják magukat. Csaphatunk egy szépülő délutánt, amikor megengedjük lányunknak, hogy kipróbálja a hajcsavaróinkat, kimázolhatja magát a sminkkészletünkkel, és pipiskedhet egyet a kedvenc cipőinkben. Ha már nagyobbacska lányunk van, szervezhetünk közös fodrász látogatást vagy manikűrözést is.

Ragadjunk ecsetet!

A fővárosban már egyre több helyszínen kínálnak kreatív festő workshopokat, melynek keretén belül elsajátíthatunk bizonyos technikákat, vagy épp újra festhetjük egy híres művész népszerű képét. A legjobb az egészben, hogy utána hazavihetjük a saját alkotásunkat. Van kifejezetten anya-lánya festőklub is de olyan is, ahol szinte lépésről-lépésre navigálnak, hogy a legjobb képet ti festhessétek. Őket itt éritek el.

Tornázzunk együtt!

A mi feladatunk, hogy a sport szeretetére és fontosságára megtanítsuk gyermekeinket. Az anya-lánya programok keretén belül kipróbálhatunk számos olyan sportot, amivel korábban talán még sosem birkóztunk meg egyedül. Évszaktól függően mehetünk korcsolyázni, futni, nordic walking-olni, de beiratkozhatunk közösen egy tánc- vagy egy fitneszklubba is.

Töltődjünk fel állatokkal!

Nem csak a fővárosban, de több vidéki városban is van már állatkert, ahol eltölthetünk néhány kellemes órát különleges állatok társaságában. Az állatok etetése, simogatása közben szalad az idő és a rengeteg kedves élménytől észrevétlenül feltöltődünk. Természetesen a nagy állatkertek mellett számos más vadaspark és kisebb állatsimogató is található az országban, melyek listája itt található.

Készítsünk saját kozmetikumokat!

Saját készítésű szappant, testápolót, kölnit vagy sampont nem is olyan ördöngösség összehozni. Az összetevők nagyrészt beszerezhetőek drogériákból vagy bioboltokból. Igazi anya-lánya programnak ígérkezik, ha együtt összedobjuk a családi kozmetikumokat. Kifejleszthetjük a közös családi márkánkat, és a kísérletezéshez számos receptet találunk a neten. De ha szeretnénk profiktól tanulni, akkor workshop keretén belül elsajátíthatjuk a legfőbb tudnivalókat.