A világ bolondult meg vagy én?

Lassan félek bekapcsolni a gépemet, mert olyan eszement őrültségek jönnek velem szembe a neten, mint a magzat-walkman. Sikítani tudnék, de ennél már csak egy szörnyűbb dolog van a világon: nem ez az egyetlen „nagyszerű” találmány a várandós kismamák számára.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2016. január 14. Csontos Dóra

Lassan félek bekapcsolni a gépemet, mert olyan eszement őrültségek jönnek velem szembe a neten, mint a magzat-walkman. Sikítani tudnék, de ennél már csak egy szörnyűbb dolog van a világon: nem ez az egyetlen „nagyszerű” találmány a várandós kismamák számára.


Esküszöm próbálok objektív maradni a témában, gyűjtöm az érveket, hogy ez szuper mert… De egyszerűen csak ülök a billentyűzet fölött és arra gondolok, ez most komoly? És komoly.

Tudom, hogy számtalan kutatás bebizonyította, hogy a magzat fejlődésére jótékony hatással van, ha komolyzenét hallgat az édesanya. Egy másik kutatásból azt is megtudtam, hogy bármilyen zene, hang jót tesz a gyermek fejlődésének. Sőt, még arról is született kutatás, hogy a pocaklakónak egy kis szeretet, törődés is elég ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön. Na, én ebben hiszek és nem a magzat-walkmanben.

Ha valaki nem tudná, hogy most miről is hadoválok itt össze-vissza, akkor bemutatnám ezt a „műszert”, ami a legújabb, legjobb és legtökéletesebb a baba számára. Egy spanyol vállalat szerint legalábbis.

BABYPOD ENGLISH SUBTITLES from babypod on Vimeo.

A spanyol gyártó a 16. héttől ajánlja a kismamák számára a vaginába felhelyezhető walkmant, napi 20-30 perces használatra. Állításuk szerint ennek használatával könnyebben egymásra hangolódhatunk, mert egy fülhallgató segítségével hallgathatjuk kedvenc dalainkat. Mi a fülünkben. A baba a méhünkben. Lehet maradi vagyok, de akkor már inkább szóljon a rádióban a kedvenc dalom és a pocakomon keresztül hallgassa azt a baba. Persze a véleményem senkit se riasszon el: a cég a világ minden tájára kiszállítja ezt a csodás darabot. Természetesen rózsaszínben.

Mielőtt azt gondolnátok, hogy tényleg bolond vagyok, mutatnék pár hasonlóan remek ötletet, amit – ha kérhetek ilyet – soha de soha ne vegyetek meg a gyermeketeknek.

Babafotel

Forrás: flickr.com

Lényege, hogy a még ülni nem tudó gyermeket ülő pozícióba „kényszerítse”. A termék amellett, hogy teljesen felesleges még káros is a kicsi természetes fejlődésére. A Bumbo-fotel feltalálása óta annyi kritikát kapott, hogy a termék mellett már feltüntetik, hogy a korai használat káros lehet a baba egészségére. Köszönjük.  Jobb később, mint soha.

Gyermekágyi etető

Egyszerűen nincsenek szavak. Ha nem vagy otthon, vagy éjjel nem bírsz felkelni a kicsihez, aki ordít mert éhes, akkor szereljetek apával egy ilyen etetőt a kiságyra és probléma megoldva. A termékre azt írják, hogy megtölthető tejjel, teával vagy bármivel, amit a gyermek imád.

Forrás: distractify.com

A kép alapján nekem inkább az jutott eszembe, hogy hasonlókból itatják a hörcsögöket is. Morbid? Ez a termék is az.

Apából lovacska – térdvédővel és nyereggel

Az előbb azt írtam nincsenek szavak. Tévedtem. Erre nincsenek. Ez mi? Lehet én születtem régen, vagy fogalmazhatnék úgyis, hogy rossz korban voltam gyerek, de én nem emlékszem, hogy a lovacskás móka az ilyesfajta lett volna. Mi ezt kétféleképp játszottuk. Az egyik változat szerint a mamám a térdére ültetett és az volt a lovacskázás, hogy a térdein „ugratva” dobált a paci. A másik verzió szerint pedig négykézlábra másztunk majd mikor a már nagyobb gyermek lovagolni szeretett volna a „lovacska” seggre ült. Ez volt a mókás és már nagyobb kölyöknek szóló változat. Imádtuk. De ez? Hát nem tudom, kommenteljetek kérlek, mert lehet én vagyok eltévedve.  

Tovább is van… mondjam még?

  • Kutacsvédő nyolcezerért, a baba védelmében. 
  • Popsitörlőkendő melegítő de közben nedvesen (?!) tartó szerkenytű, tízezerért
  • Apacici, ha anya nem lenne a közelben
  • Papírból hajtogatott etetőszék – az ára nem sok, de ha a gyerek kiesik belőle a kórházi számla igen magas lehet lehet…
  • Sírás érzékelő: jelzi, hogy jelen pillanatban hány százalék az esélye annak, hogy a kicsi sírásban tör ki – mindezt 50 dollárt persze
  • Bébihaj: na nem az eredeti, kis pelyhes, hanem egy mű, mert az a “menő”. Legyen hosszabb, mondjuk szép szőke vállig érő, vagy egy rövidebb, göndör vörös változat. A választék igen nagy, csak tudnám minek.
  • Morzsafogó kezeslábas – célja, hogy ne legyen evés közben morzsás a kicsi, főleg ne a haja.

Íme két fotó a Buzzfeednek köszönhetően:

A legundorítóbb (magánvélemény persze) az orrszívó. Mi ebben a szörnyű? Az, hogy az anyuka  vagy a vállalkozó kedvű egyed a szájával szívja ki azt, ami magától nem nagyon akar… Közkívánatra írom, hogy egy szűrőnek hála semmi nem jut az ember szájába, de azért na.

Ezek után csak annyit kérdeznék: Ki? Miért? És mit gondolt mikor ezeket a termékeket kitalálta?