Családháló

Kezdőoldal Otthon és trend Az 5 legfontosabb tavaszi munkálat a kertben

Az 5 legfontosabb tavaszi munkálat a kertben

Ahogy beköszönt a tavasz, a családi házban élők szép lassan kivonulnak a kertbe, hogy elvégezzék az ilyenkor kötelező tavaszi munkálatokat. Ehhez nem kevés erőfeszítés szükséges, de a kertészmérnök szerencsére szépen végigvezet bennünket a legfontosabbakon.

Írta: Szaurella,

Ahogy beköszönt a tavasz, a családi házban élők szép lassan kivonulnak a kertbe, hogy elvégezzék az ilyenkor kötelező tavaszi munkálatokat. Ehhez nem kevés erőfeszítés szükséges, Ónozó Krisztián kertészmérnök, illetve az Evergreen Garden külső szakértője, Tóth Attila szerencsére szépen végigvezet bennünket a legfontosabbakon.


 

Elhalt ágak eltávolítása, metszés

A bokrok és a fák metszése, a téli viharok során letöredezett ágak eltávolítása az első feladatok közé tartozik. Ezeket le kell vágni, majd utána érdemes sebkezelővel is bekenni, hogy elkerülhetőek legyenek a fertőzések. 

A gyümölcsfák, valamint a néhány bokor metszését is célszerű a kora tavaszi időben elvégezni: ilyenkor kedvére alakíthatja, formázhatja sőt, akár még vissza is vághatja őket. Márciusban ebből a szempontból a legnagyobb figyelmet a rózsák kapják, hiszen ez tökéletes alkalom arra, hogy a száraz, vagy a „rossz” helyen nőtt ágakat eltávolítsa. Jótanács: ne sajnálja megkurtítani, a rózsa nagyon gyorsan nő, ha jól érzi magát!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Project Breastfeeding: szoptatós apák az anyák támogatásáért

Project breastfeeding - Szoptatás Project. Na, már megint egy szoptasd mindig a gyereked-fellángolás, gondolhatnánk. Ám a kezdeményezés ennél jóval rendhagyóbb:...

Close