Babavárás: mozgásban, biztonságban

A babaszoba berendezése mellett is akad még néhány dolog, amelyet célszerű beszereznünk a baba születése előtt. Azért, hogy ne legyen kapkodás, segítünk egy listával.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. január 27. Paulik András

A babaszoba berendezése mellett is akad még néhány dolog, amelyet célszerű beszereznünk a baba születése előtt. Azért, hogy ne legyen kapkodás, segítünk egy listával.


Előző cikkünkben azokat a dolgokat soroltuk fel, amelyekre a babaszobában lehet szükség. A babaágy, ágynemű, pelenkázó és játszószőnyeg mellett persze még számos aprósággal kiegészíthetjük a listánkat, de ne essünk abba a hiába, hogy gondolkodás nélkül mindent rögtön megveszünk. Számos eszközt, kelléket kaphatunk kölcsön vagy éppen használtan olcsóbban megvehetjük.

A baba hordozásához szükséges dolgokra is igaz ez. A babakocsi kiválasztása során több szempontot is mérlegelnek a szülők, így azt is, hogy újat vagy használtat vegyenek. Amit mindenképp érdemes szem előtt tartani: a kocsi legyen stabil, jó legyen a rugózása, ne legyen nagyon nehéz (ha az anyuka egyedül közlekedik vele a városban, fontos, hogy viszonylag könnyen emelni tudja), biztonságos legyen, lehetőleg természetes, jól szellőző anyagból, aminek állítható teteje van eső vagy erős napsütés esetére.

Ha mindezekkel dűlőre jutottunk, akkor persze lehet már szempont a babakocsi külseje is, de azt ne feledjük, hogy ez elsősorban egy használati tárgyként vesz majd részt a mindennapjainkban – vagyis ha a városi sétához használjuk elsősorban, mást válasszunk, mintha mondjuk a napi futáshoz szeretnénk magunkkal vinni a babát. Vannak két, három funkciós, hagyományos és sport babakocsik is, sőt ma már egyre többen vásárolnak olyan babakocsikat, amelybe két gyerek is, a korkülönbség ellenére, elfér – így lehet miből választani.