A bébiruha bérelve jó?

Környezet- és pénztárcabarát megoldás a tonnaszámra gyűlő bébiruhák problematikája ellen a bérlés. A fejlett ipari államokban egyre több “ruhakölcsönző” nyílik, hogy ne kelljen hatalmas összegekért néhány hónapra bevásárolni a csecsemőnek, majd a göncök elpasszolásán agyalni hónapokig - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kölcsönzés
2018. május 25. csalad.hu

Igazi közösségi élményt nyújt a gyermekvállalás. Amint valaki bejelenti a tágabb baráti körében, hogy állapotos, szinte azonnal ajánlatok tömkelegéből válogathat. A babakocsitól a gyermekjátékon át a kiskádig minden összegyűjthető az ismerősöktől, sokan még házhoz is szállítják, csak szabadulni tudjanak az egyébként nagy összegekért összevásárolt felszerelésektől. Természetesen a babaruhák terén is hasonló a helyzet, van, aki szépen hajtogatva papírzacskóban, más szemeteszsákba gyömöszölve adja oda – csak ne vesszenek kárba azok a csinos kis ruhácskák.

Az energia- és erőforrások pazarlásának mintapéldája a gyermekruha felhasználása, ha valaki újonnan veszi meg, és jóval életciklusának lejárta előtt, pár hónap elteltével a szemetesbe hajítja. Még akkor is, ha igyekszik a leginkább környezetbarát eljárással készült termékeket megvenni. Ha valaki nem cserélgetne, mégis a saját tudatos vásárlói útját szeretné járni, a megoldás a bérlés! A Huffington Post brit kiadása készített összeállítást a mostanság indult, és egyre népszerűbb kölcsönzőkről.

A dán Vigga Svennson 2014-ben nyitotta „boltját”, a Viggát. Előtte tíz esztendőn keresztül olyan ruhakészítő vállalkozásnál dolgozott, ahol az ökológiai szempontok álltak az első helyen, de egy idő után azt érezte, az egész egy nagy pazarlás, bármennyire is környezetbarát az előállítás. Kivéve, ha a ruhák több babát is kiszolgálnak. Az online dán boltban – ahonnan egyébként Magyarországra is szállítanak – a regisztráció után havi előfizetést kérnek a kismamáktól.

A cikk folytatásához kattints.