Cath Kidston – a modern nosztalgia üdvöskéje

Kiss-Takács Kati nagyon romantikus, nagyon brit életérzésbe kalauzol minket. Rózsa és romantika minden mennysiégben.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 14. Szaurella

Kiss-Takács Kati nagyon romantikus, nagyon brit életérzésbe kalauzol minket.


Lehetséges-e négy színből és pár mintára egy egész vállalkozást alapítani? Az angol Cath Kidston szerint igen. Karrierjét lakberendezőként kezdte, majd 18 évvel ezelőtt megnyitotta saját üzletét. Eleinte csak gyermekkorából ismert és szeretett tárgyak, régi stílusú tapétákat és élénk színekkel felújított bútorokat árult London egyik legelegánsabb negyedében, Holland Park-ban.

Hamarosan saját tervezésű daraboknak is helyet szorított a polcokon. A fordulópont állítólag egy virágos vasalódeszka huzatnál következett be: a londoni nők rákaptak a ’Cath Kidston érzésre’. Lehetővé vált a rusztikus vidéki kastélyok hangulatát egy fővárosi, minimalista otthonba átültetni. A tradicionális virágminták leegyszerűsödtek, a megszokott sárgás alapárnyalatot felváltotta a világoskék, világoszöld és a rózsaszín, tehát fiatalosabb, könnyebb és emészthetőbb lett a country* stílus.

Cath az a típusú tervező, aki ráérez, mire van igény igazán, mik azok az apró részletek, amelyek a hétköznapi tárgyakat is feldobják. Pont ez az, ami annyira vonzó, ami miatt órákig lehet bogarászni az üzletében.