Expressz takarítási tippek

Van pár ötletünk, amivel kicsit összekaphatod a lakást, mégsem kell egész nap porszívót húzni magad után, babával, gyerekkel a karodon.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2015. február 27. Paulik András

Van pár ötletünk, amivel kicsit összekaphatod a lakást, mégsem kell egész nap porszívót húzni magad után, babával, gyerekkel a karodon.


Elő a stopperrel!

Az egész lakás kitakarítása legalább félnapos munka, ez pedig egy kisbaba mellett szinte lehetetlen vállalkozás. Ilyenkor jusson eszedbe a mondás: sok kicsi sokra megy! Vedd elő a konyhai időzítőt vagy a mobiltelefonod stopperét, és állítsd be 15 percre. Ennyi ideig még a legkisebb gyerek is el tudja foglalni magát, ráadásul te is nagyobb lelkesedéssel vágsz bele a rendrakásba, ha tudod, hogy csak pár percet vesz el az idődből.

Oszd fel a lakást negyedórás blokkokra, és pipálj ki két-három részt egy nap – így biztos, hogy egy hét alatt sorra kerül az összes lakóhelyiség legalább egyszer.

Hagyd a tökéletességet!

Tökéletes feleség, háziasszony és újdonsült anyuka egy személyben csak a Született feleségek című sorozatban létezik. A nők hajlamosak ok nélkül versengeni egymással, ki tud megbirkózni több feladattal, pedig a gyereknevelés önmagában is hatalmas kihívás.

A kisbabádnak jelenleg nagyobb szüksége van rád, mint a bútoroknak a portörlőre, ezért nem kell mindennek csillogni-villogni a lakásban. Bőven elég, ha a pici biztonságban cirkálhat a padlón, és nem kell attól féltened, hogy megtámadja egy porcica.