Hagymavágás könnyek nélkül – világszenzáció!

Hány és hány alkalommal törölgettük könnyünket mi, háziasszonyok a konyhában...na, nem azért, mintha annyira meghatódtunk volna attól, milyen jó főzni, hanem a hagymaszeletelés okán. Végre azonban itt a forradalmi megoldás, amelynek segítségével elfelejthetjük a könnyezést!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2013. december 06. Gyarmati Orsolya

Hány és hány alkalommal törölgettük könnyünket mi, háziasszonyok a konyhában…na, nem azért, mintha annyira meghatódtunk volna attól, milyen jó főzni, hanem a hagymaszeletelés okán. Végre azonban itt a forradalmi megoldás, amelynek segítségével elfelejthetjük a könnyezést!


A trükk végtelenül egyszerű: állítsunk egy szál égő gyertyát a munkapultra, közvetlenül a vágódeszka mellé, esetleg – ha van rajta annyi hely – közvetlenül rá. Amikor elkezdjük vágni a hagymát, a felszabaduló propán-tiol nevű kénvegyület irritálja a nyálkahártyát, s emiatt kezd potyogni a könnyünk. Az égő gyertya azonban – ne kérdezzék, hogyan! – magához csalogatja ezt az illóanyagot, így annak nincs esélye és ideje elérni a szemünkig.

…így tehát nincs több könnyezés, hacsak nem azért, hogy a meggyújtott gyertya milyen romantikus hangulatot varázsolt a konyhánkba! 🙂