Hogy legyünk “zöld” várandósok?

A kisbabánkat már azelőtt elkezdhetjük védeni környezettudatos döntéseink mentén, mielőtt megszületne.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
bio
2014. január 20. Gyarmati Orsolya

A kisbabánkat már azelőtt elkezdhetjük védeni környezettudatos döntéseink mentén, mielőtt megszületne.


Együnk egészségesen!

Próbáljunk meg olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, amelyek nincsenek vegyszerekkel kezelve. Igyekezzünk háztáji, őstermelő, esetleg organikus gazdaságokból vásárolni – ezáltal a húskészítményekben is jobban bízhatunk.

Lakásfelújítás

Egy kisbaba érkezését gyakran megelőzi egy-egy komolyabb felújítás, átalakítás. Figyeljünk rá, hogy kizárólag non-toxikus festékeket használjunk, és mindig ellenőrizzük, hogy a szükséges anyagokból van-e organikus, környezetkímélő típus is? Step 3

Ellenőrizzük a víz minőségét!

Érdemes a megfelelő szakemberekkel ellenőrizni az ivóvíz minőségét. Ha a víz túlságosan magas bizonyos kémiai anyagokban, szereljünk fel víztisztítót. Ha már itt tartunk: fillérekből megoldható a takarékos csap- és zuhanyfejek beiktatása, amelyek révén drasztikusan csökkenthetjük vízfogyasztásunkat.

Ne használjunk légfrissítőt!

Ne próbáljuk vegyi anyagokkal teli légfrissítőkkel jobbá tenni a lakás levegőjét. Bizonyított, hogy a belőlük távozó anyagok nagyban felelősek a csecsemőkori hasmenésért és a gyakori fejfájásokért. Szellőztessünk gyakran és párologtassunk nagy tisztaságú, jó minőségű illóolajokat.

Zöldítsünk!

A lakás levegőjének rendkívül jót tesz a sok növény. Ültessünk minél többet. A növényeknek már a látványa is jó hatással van a hangulatunkra, az oxigéndúsabb levegő pedig jót tesz mindenki egészségének.