Hogyan fűtsük ki a lakást fillérekből? VIDEÓVAL!

Új rovatunkban hasznos, különleges, egyedi ötleteket adunk nektek - videókkal illusztrálva.Első cikkünkben megmutatjuk, hogyan tudtok pár forintból hatékony “radiátort” készíteni - drasztikusan csökkentve segítségével a fűtésszámlát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tipp
2013. november 18. Gyarmati Orsolya

Új rovatunkban hasznos, különleges, egyedi ötleteket adunk nektek – videókkal illusztrálva.
Első cikkünkben megmutatjuk, hogyan tudtok pár forintból hatékony “radiátort” készíteni – drasztikusan csökkentve segítségével a fűtésszámlát.


Szükségetek lesz egy kisebb és egy nagyobb, egymásba helyezhető, agyagból készült, vastag, alul kis lyukkal ellátott virágcserépre, három téglára, egy nagyobb csavarra, két anyacsavarra, négy csavaralátétre, két nagyobb mécsesre és egy kistányérra.

Az ötlet lényege, hogy a két cserép hosszú időn át képes tárolni és egyenletesen kisugározni a mécsesek által bennük keletkezett hőt.

A cserépradiátor elkészítésének lépései a következők:

1. A nagyobb cserépbe alulról helyezzük bele a csavart, majd állítsuk a földre és a cserépben kiálló részre húzzunk rá egy csavaralátétet, egy anyacsavart és még egy csavaralátétet. Vigyázzunk, hogy az anyacsavart ne szorítsuk meg túlságosan, nehogy eltörje a cserepet!

2. Helyezzük a második cserepet az elsőbe úgy, hogy a csavar átmenjen ennek a kisebb cserépnek a lyukán is. Tegyünk ide is egy alététet és egy anyacsavart.

3. Gyújtsuk meg a gyertyákat, tegyük rá őket a kistányérra, és állítsuk fölé a cserepeket úgy, hogy a cserepek szélei téglákon nyugszanak.

4. Várjunk, hogy felmelegedjen a szerkezet – és a szoba is!

Vigyázzunk, hogy ne égessük meg magunkat, mivel a cserepek tűzforróak lesznek!

Várjuk a tapasztalataitokat