Hogyan öltöztesd a babát nyáron?

Sokan hajlamosak túlöltöztetni a babát nyáron, illetve túl szűk ruhákat adni rá. A legtöbb szülő attól fél, hogy a kicsi könnyen megfázik, azonban a túl vastag ruházat éppen ennek kockázatát növeli.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
0-3 éves korig
2014. július 02. Paulik András

Sokan hajlamosak túlöltöztetni a babát nyáron, illetve túl szűk ruhákat adni rá. A legtöbb szülő attól fél, hogy a kicsi könnyen megfázik, azonban a túl vastag ruházat éppen ennek kockázatát növeli. Hogyan öltöztessük megfelelően a csecsemőkorú vagy tipegő gyermeket nyáron, hogy az valóban jól érezze magát a bőrében és egyúttal az egészségét is megóvjuk?


A nagyon fiatal csecsemők (6 hónap alatt) képtelenek szabályozni testhőmérsékletüket, nem úgy, mint a nagyobb babák vagy gyerekek, így tehát ők sokkal hamarabb túlmelegednek és könnyebben megfáznak. Öltöztetsd a babát az időjárás függvényében, ezáltal sokkal kényelmesebben fogja érezni magát, és kevesebb esélye lesz a kiszáradásnak vagy túlmelegedésnek.

Amire feltétlenül szükséged van a nyári hónapok alatt

A következő babaruhák segítségedre lesznek, hogy a pici számára megfelelő kényelmet biztosíts a meleg nyári hónapok alatt:

    világos színű felsők
    világos színű kalap vagy sapka, természetes szálakból
    esernyő, mely kis árnyékot tart
    világos színű, könnyű, vékony pulóver
    természetes szálakból szőtt, könnyű takaró

Így öltöztesd a babát nyáron!

Adj a pelenkára egy világos színű pólót, főleg ha nagyon meleg van. A sötét színek vonzzák a meleget, tehát a fehér a legjobb választás. Ha nagyon meleg van, de a gyermek nincs közvetlenül a napon, felejtsd el a ruhákat, és hagyd a gyereket csak pelenkában lazulni.

Tartsd a gyereket napernyő alatt vagy árnyékban, ami megvédi a naptól, ezáltal elkerülheted, hogy leégjen. Ne használj fényvédő krémet 6 hónapnál fiatalabb babák esetében. Tegyél inkább fejére egy kalapot vagy sapkát, hogy a napfény ne érje a szemeit.