Itt a helye, ha unja a konfekciót!

Ha már ilyen nagy divat lett a múltidézés, kicsit szétnéztünk milyen új, vagy kevésbé ismert vintage és second hand üzletek bújnak meg a belváros szívében. Régiségek és menő használt holmik után kutatva felleltünk olyan különleges atmoszférájú boltokat, ahol érdemes elidőzni pár órát...  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2015. október 12. Szaurella
Ha már ilyen nagy divat lett a múltidézés, kicsit szétnéztünk milyen új, vagy kevésbé ismert vintage és second hand üzletek bújnak meg a belváros szívében. Régiségek és menő használt holmik után kutatva felleltünk olyan különleges atmoszférájú boltokat, ahol érdemes elidőzni pár órát, meginni egy italt és beújítani néhány régi kincset. Az időutazásért erre tessék.

 

Vintage: Gyakran összekeverik a retróval, pedig nagy a különbség. Eredetileg a vintage kifejezéssel az angolszász és francia területeken a jó évjáratú borokat illették. Mai jelentésében az 1920-as és az 1960-as évek közötti időszak stílusát foglalja magában, beleértve az öltözködést, sminket, bútorokat és tárgyakat.
 
Retro: Az 1970-es évektől a retro kifejezést használjuk, ami egyéként nem teljesen helyes, ugyanis a retro minden olyan művészeti produktumra vonatkoztatható meghatározás, ami egy korábbi kor stílusának megfelelő jegyekkel rendelkezik, csak nem abban a korban készült.