Kertészkedjünk a gyerekkel erkélyen is!

Bizonyára mindenki emlékszik még a környezetismeret-órán csíráztatott babra, és, hogy milyen nagy volt a boldogság, ha eljutottunk kis növényünk karóra futtatásáig. Ugyanilyen élménnyel ajándékozhatjuk meg a gyerekünket is...

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. április 12. Szaurella

Bizonyára mindenki emlékszik még a környezetismeret-órán csíráztatott babra, és, hogy milyen nagy volt a boldogság, ha eljutottunk kis növényünk karóra futtatásáig. Ugyanilyen élménnyel ajándékozhatjuk meg a gyerekünket is, ha tavasszal az erkélyen – szerencsésebbek a kertben – vetünk vagy ültetünk pár hálás növényt. Első körben érdemes kevésbé igényes és érzékeny darabokkal kísérletezni, ebben próbálunk most segíteni.


 

A vetés/ültetés előtt egy-egy séta alkalmával gyűjtsünk egy nagyobb zacskó kavicsot a gyerekkel, ez fogja adni a vízzáró réteget, amit a cserép aljába teszünk majd az éles bevetésen. A kavicsokkal egyenletes rétegben kell befedni a cserép alját, ezt kövesse a virágföld. Így, ha esetleg túllocsoltuk a növényt – ami lelkes gyerekek mellett előfordulhat – a fölösleg ki tud csorogni alul anélkül, hogy elrohasztaná a gyökereket.

Kezdjünk virágokkal!

Legkézenfekvőbb pár virágpalánta beszerzése; kora tavasszal és késő ősszel ültethetünk árvácskát, ami az enyhébb fagyokat is kiállja, emellett szinte minden talajban megél. Ha már a nyárra gondolunk, érdemes petúniát, mézvirágot vagy büdöskét beszereznünk, ezek nevelgetéséhez nem kell profinak lenni, és az ültetés is egyszerű. Akkor érhetjük el a legszebb eredményt, ha a virágzás időszakában pár naponta leszedegetjük az elvirágzott virágokat; nagyszerű relaxációs program a nap végén ez a művelet, közben átbeszélhetjük a gyerekkel a napközben történteket is.