Készítsünk karamellizált almát!

Karácsonykor nincs is jobb dolog, mint a fában gyönyörködve finomságokat enni. Íme egy tipp, ami könnyen elkészíthető és igazán ízletes: a karamellizált alma!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alma
2013. december 11. Gyarmati Orsolya

Karácsonykor nincs is jobb dolog, mint a fában gyönyörködve finomságokat enni. Íme egy tipp, ami könnyen elkészíthető és igazán ízletes: a karamellizált alma!


Hozzávalók:

cukor
víz
kukoricaszirup
tejszín

műanyag pálcák

Nyomjunk az almák közepébe egy-egy műanyag pálcát. Készítsük el a karamellát a következőképpen:

Egy csésze cukrot, egy kis vízzel keverjünk össze egy lábosban. Adjunk hozzá egy kis kukoricaszirupot és tegyük fel melegíteni a tűzhelyre. Ne keverjük! Várjuk meg, hogy felforrjon. Ekkorra a karamell szép, aranybarna színt kap. Ezután adjunk kb. 1-1,5 dl tejszínt a karamellhez és keverjük el. Már csak egy kis só hiányzik, és kész is van a karamellünk.

 

Ezután jöhet az almák karamellizálása. Ehhez szükségünk lesz hat szép almára és olyan műanyag pálcákra, amiket beleszúrhatunk a gyümölcsökbe, majd egyszerűen mártogassuk bele az almákat a karamellbe. Csöpögtessük le és helyezzük pl. sütőpapírra, vagy szilikonlapra. Az így karamellizált almákat beleforgathatjuk cukorkába, kókuszreszelékbe, darált mandulába, stb.

 

Jó étvágyat!