Öko mosó-és tisztítószerek megismerése II.

Miután a mosás és tisztítás terén már megoldottuk a vegyszerek távol tartását, úgy éreztem, hogy a háztartás többi részén is ki kell terjesztenem ezt a fajta módszert.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
életmód
2014. február 12. Paulik András

Miután a mosás és tisztítás terén már megoldottuk a vegyszerek távol tartását, úgy éreztem, hogy a háztartás többi részén is ki kell terjesztenem ezt a fajta módszert. Így további utána járás során az elméleti ismereteimet átültettem a gyakorlatba, ismét nagyon kíváncsian vártam a hatást és az eredményt.


A háztartás minden területére sikerült megoldást találnom, így már nem is vásárolok semmiféle vegyi anyagot.

A konyha felületének tisztántartására egy spriccelős palackba töltöm az alább elkészített keveréket rendszeresen áttörlöm a felületeket ezzel:

1 liter vízbe töltök 2 evőkanál ecetet és 2 evőkanál szódabikarbónát. Megvárom, míg a pezsgés megszűnik, majd belecseppentek 15 csepp teafaolajat. Ez a koktél fertőtleníti a lefújt felületet.

A padló tisztítására a felmosó vízbe teszek 3 evőkanál mosószódát, ez a zsíros szennyeződések eltávolítására és tisztítására szolgál. Ha fertőtleníteni is szeretnék, teszek hozzá 15-20 csepp teafaolajat.

 

A fürdő takarítására ecetet és citromsavat is használok. Ezt is spriccelős flakonba érdemes tölteni, majd lefújni a kívánt felületet. Leöblíteni és kész is. Ha valaki nem szereti az ecet szagát,érdemes citromsavat használni. Negyed liter vízbe tegyünk 2-3 evőkanál citromsavat, várjuk meg, hogy felolvadjon, majd ezt használjuk a felületek vízkőtelenítésére.

Acitromsav a konyhai kisgépek vízkőmentesítésére is kiváló. Ez esetben érdemes megnézni a gép használati leírását is.

 Az ecettel ablakot tisztítok, fürdő és konyhai vízkövet szedek le.

A wc tisztítása történhet úgy is, előzőleg lehúzzuk a wc-t, hogy vizes legyen a felület, majd erre rászórunk 2-3 evőkanál szódabikarbónát és leöntjük negyed liter 20%-os ecetsavval. Ez pezsegni fog, néhány órát hagyjuk állni, majd öblítsük le.

A wc ülőfelületének tisztítására pedig a konyhában használatos keveréket használom, amikor készítem, felét ide, felét oda töltöm. Itt naponta áttörlöm az ülőkét és máris tiszta és fertőtlenített.

Dugulás elhárítására öntsünk mosószódát a lefolyóba (2-3 evőkanállal), majd öntsünk rá negyed liter 20%-os ecetsavat. Hagyjuk hatni 1 órát, majd forró vízzel öntsük le. Mosogatóban, fürdőben is használható.


A termékeket megnézhetitek, valamint további tippeket, felhasználási javaslatokat is kaphattok

a www.fittbaba.hu weboldalon, de megtaláljátok a Facebookon is az alábbi linkeken:

A webáruházunk Facebook oldala: https://www.facebook.com/pages/Fittbaba-web%C3%A1ruh%C3%A1z/228199483989053?fref=ts

A Családháló oldaláról érkező vásárlóinknak FEBRUÁR és MÁRCIUS hónapban az oldal like-olása után 10% kedvezményt adunk az öko mosó-és tisztítószerek kategóriánkból.

A rendeléskor a megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni a ‘csaladhalo.hu’ jeligét, így a visszaigazoló e-mailben érvényesítjük kedvezményt.