Rejtett kertek – városi balkonok, udvarok

Eljött végre a várva várt tavasz és a boldogító napsütés. Itt az ideje leporolni a kerti bútorokat, a formás kaspókat, irány a kertészet – virágföld, palánták, virágok, növények –, és varázsoljunk magunknak kiskertet, üldögélő sarkot a friss levegőn.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
balkon
2014. május 06. Gyarmati Orsolya

Eljött végre a várva várt tavasz és a boldogító napsütés. Itt az ideje leporolni a kerti bútorokat, a formás kaspókat, irány a kertészet – virágföld, palánták, virágok, növények –, és varázsoljunk magunknak kiskertet, üldögélő sarkot a friss levegőn. Legyen akár egy picike erkélyünk, tágas teraszunk, a gangon egy darabka folyosónk, vagy falak közé szorított udvarunk a nagyvárosban, csodás ötleteket mutatunk, miként rendezhetjük be ezeket. Erkélyek, balkonok, belső udvarok közül válogattunk ötleteket, az egészen egyszerűtől a picit költségesebbekig.


Egy kis balkonra frappáns megoldás lehet a falra futtatott, vagy “falból kinövő” növényzet. Így marad hely nem csak az ülő alkalmatosságoknak, hanem kis lerakófelületnek is.

Ülőalkalmatosságnak választhatunk a székek helyett ülőpárnát, beépíthetünk egy kis padot, vagy hintaágyat, függőágyat szerelhetünk fel.